Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljska svladala Ukrajinu 1:0

Njemačka pobijedila Sjevernu Irsku i tako pomogla Hrvatskoj

Sj. Irska vs. Njemačke
Foto: Reuters
1/28
21.06.2016.
u 19:56

Osim Njemačke, minimalnu je pobjedu ostvarila i Poljska nad Ukrajinom. S tim rezultatima su i Njemačka i Poljska prošle u osminu finala.

Njemačka je pobijedila Sjevernu Irsku s 1:0 iako je imala 25 udaraca prema vratima Michaela McGoverna koji je bio daleko najbolji igrač svoje momčadi, ne samo danas nego i tijekom cijelog turnira. 

Osim Njemačke, minimalnu je pobjedu ostvarila i Poljska nad Ukrajinom. S tim rezultatima su i Njemačka i Poljska prošle u osminu finala, a osim toga elf je svojom pobjedom pomogao i Hrvatskoj.

U utakmici između Njemačke i Sjeverne Irske, cijeli susret je protekao u potpunoj dominaciji Njemačke. Već ih je u 8. minuti Thomas Muller mogao dovesti u vodstvo. Mesut Ozil ga je uposlio sjajnom loptom, ali udarac Bayernova igrača zaustavlja McGovern. 

Četiri minute poslije ponovno nered pred vratima McGoverna. Mario Gotze izborio se za udarac, ali se požrtvovna obrana Sjeverne Irske pobrinula da rezultat ostane neriješen. 

Zatim je ponovno na scenu sa svojim promašajima nastupio Muller. Prvo je u 23. minuti nakon duplog pasa s Gomezom poslao loptu malo pokraj desne vratnice gola Sjeverne Irske, a četiri minute poslije je loptu glavom poslao u vratnicu. 

Ali ništa nije moglo spasiti Sjevernu Irsku u 30. minuti. Ozil je ponovno poslao odličnu loptu za Mullera koji ovoga puta ne upućuje udarac prema golu nego asistira za Gomeza koji dovodi Nijemce u vodstvo. 

Do kraja susreta još jednom zatresao je okvir McGovernova gola kada je Muller ponovno došao u sjajnu priliku i pogodio prečku. Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom aktualnih svjetskih prvaka, dok s druge strane Sjeverna Irska nije stvorila ni jednu priliku. 

U stilu prvog poluvremena započelo je i drugo. U 52. i 53. minuti Mario Gotze mogao je i trebao udvostručiti vodstvo Nijemaca, ali prvo njegov udarac McGovern brani, zatim iz neposredne blizine gađa malo pokraj desne vratnice. 

Do kraja susreta su Sami Khedira i Gomez mogli povećati vodstvo svoje momčadi, ali na vratima je, kao i uvijek, briljirao McGovern i na kraju dopustio samo jedan gol u svojoj mreži.

U drugoj utakmici iste skupine Poljska je svladala Ukrajinu s 1:0 zahvaljujući trenutku briljantnosti Jakuba Blaszczykowskog. 

Nakon kratkog kornera u 54. minuti, Arkadiusz Milik šalje loptu za veznjaka Borussije koji nevjerojatnom preciznošću pogađa za 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat unatoč dominaciji Ukrajinaca koji su uputili čak 19 udaraca. Poljska je tako prošla skupinu prvi put u povijesti Europskih prvenstava

Komentara 24

RI
rikavac
18:25 21.06.2016.

ja neznam samo koji vise debili kalkuliraju pa Englezi pa sad Nijemci. Zasto bi se bojali mi Spanjolaca?Nek se oni boje nas. Mi prolazimo sigurno kao treci naj bolja opcija da idemo Wels ako ostanemo drugi moze Talijani oni su nasa svakako musterija tako zasto da se ikog bojimo. Fali Modric to je bez daljnjeg al ima sirinu igraca mislim da ce adekvatno zamijenit Modrica nek se on odmori.Problem je napad ako se i dalje Mandzo forsirao tad je izgubljena utakmica jer Manzo je van forme.

JO
jocorluka
19:58 21.06.2016.

nije vam drago sto se hr plasirala,mozete sad pusit

TR
trnjedotokija
19:09 21.06.2016.

haha,sjeverna treba boška buhu,,ako misle zabiti,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije