Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTIJAN KAHLINA:

Uživam u Gorici, ali da dođe prava ponuda, otišao bih u inozemstvo

Kristijan Kahlina
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
30.09.2018.
u 14:42

– Uživam u Gorici, no kad bi stigla ponuda koja bi zadovoljila klub, a za mene značila korak više u karijeri te možda i rješavanje egzistencijalnih pitanja, bio bih spreman na odlazak. Možda već i tijekom zime. Sve je to dio profesionalizma.

Lokomotiva i Gorica, momčadi koje su ugodno iznenadile u dosadašnjih osam kola Prve HNL, sučelit će se danas u 16 sati na velikogoričkom stadionu.

Drugoplasirani lokosi i petoplasirani Goričani pucaju od samopouzdanja. Zagrebačka momčad ohrabrena je potapanjima Rijeke (2:0) i Slavena (5:2), dok je novak u ligi u posljednjih pet kola ostvario četiri pobjede uz tek jedan primljen pogodak (u domaćem porazu od Dinama – 0:1).

Kristijan Kahlina
1/8

Vratar Gorice Kristijan Kahlina (26) “zaključao” je svoja vrata i jedan je od najzaslužnijih za senzacionalne gostujuće pobjede protiv Hajduka (2:0) i Osijeka (1:0), a isto tako i za trijumf nad Istrom (2:0) i Rudešom (2:0). Blistao je i u porazu od Dinama.

Pogodili sa strancima

– Da je Dinamo protiv nas nastupio u sastavu s kojim se u sljedećem kolu suprotstavio Interu, siguran sam da bismo ga iznenadili. No plavi su igrali s najjačom momčadi, a ona je nekoliko dana kasnije razbila i Fenerbahçe (4:1) – prisjetio se Kahlina okršaja s bivšim klubom u kojem je svojevremeno dogurao do prve momčadi.

A koliko daleko može Gorica?

– Iako se sve više govori o borbi za pozicije koje vode u Europu, trebali bismo se spustiti na zemlju. Bit će sjajno ako nastavimo kao dosad, no moramo biti svjesni da će nas ubuduće momčadi iz vrha shvaćati ozbiljnije, dok će oni slabiji i protiv nas biti potpuno motivirani. Konkurencija je snažna, ne pamtim kad je HNL bio ovako kvalitetan – kaže pouzdani vratar i otkriva u čemu je njihova tajna .

– Imamo dosta stranaca, a nevjerojatno da se pogodilo gotovo sa svima. Donijeli su nam hrabrost jer njima Dinamo, Rijeka i Hajduk ne predstavljaju ono što znače nama, domaćima. A vjerujem kako Zwolinski (prvi strijelac lige sa 6 golova), Atiemwen, Miya... mogu ostvariti rekordne transfere, a vidi se i da je iskusni Nigerijac Oboabona kvalitetan igrač. Dobro je što u svlačionici nema podjela. Za podizanje atmosfere zadužen je Dvorneković koji pokrene pjesmu, a u zafrkanciji ga dobro prate i Gruzijac Gigi Mchedlishvili te Rumunj Branescu. I nema teškoća u komunikaciji, sporazumijevamo se na engleskom jeziku.

>> Pogledajte ljubavnu priču Vanje i Luke Modrića

Kolike su zasluge trenera Sergeja Jakirovića, također prvoligaškog debitanta (dosad je vodio samo Sesvete)?

– Pokazao je stručnost u taktičkoj pripremi i prepoznao da nam se igra mora temeljiti na brzoj tranziciji. Ujedno, meni je u ključnom trenutku, kad su počele priče da bi Branescu trebao dobiti prednost, iskazao povjerenje i jako sam mu zahvalan. Nadam se da sam se iskupio dobrim obranama. Inače, prikupio sam 72 utakmice u nizu na mjestu prvog golmana, a za moje dobre nastupe zaslužan je i trener vratara Siniša Klafurić.

Kahlina se nada da će povjerenje opravdati i protiv lokosa, a budući da je isključen u Osijeku, Jakirović će biti na tribini. 

– To bi mogla biti vatrena utakmica jer lokosi su strašno opasni u napadu. Iznimno cijenim Radonjića. Vjerojatno bi igrao u Ligi prvaka i u nekoj jakoj ligi da je malo stabilnije naravi. U Kopru sam igrao s Datkovićem, s Karačićem u Lučkom, a Babić mi je susjed s kojim ponekad treniram. Posljednjih dana smo zamrznuli odnose, dok ne prođe ovaj susret – kaže vratar kojem bi, ako ovako nastavi, mogla stići i neka primamljiva ponuda. A zanimljivo da je 

Uzor mu je Hugo Lloris

– Uživam u Gorici, no kad bi stigla ponuda koja bi zadovoljila klub, a za mene značila korak više u karijeri te možda i rješavanje egzistencijalnih pitanja, bio bih spreman na odlazak. Možda već i tijekom zime. Sve je to dio profesionalizma.

Zanimljivo da je Kahlini uzor francuski vratar Hugo Lloris.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

– Slične smo visine i obojica jako eksplozivni pa mi je zanimljivo pratiti njegove nastupe i uočavati što mogu poboljšati.

Uvijek ističe i trenera s kojim je najdulje surađivao, pokojnog Alena Dautbegovića.

– Cijeli stil preuzeo sam od njega. U devet godina možda je triput bilo smijeha na treningu. Samo red, rad i disciplina. Nekome to ne odgovara, ali mene je očvrsnulo.

A iako do toga mora proći još dosta vremena, vratar Gorice namjerava završiti trenersku izobrazbu na Kineziološkom fakultetu te se po okončanju karijere baviti trenerskim poslom. 

Ključne riječi

Komentara 2

RI
rikavac
16:36 30.09.2018.

Cuj to? Ako bi dobio pravu ponudu otisao bi. A nemoj zezat? Ja sam mislio ti ces ostat. Kako debilna izjava majko draga.

BE
berija
18:41 30.09.2018.

I ja bih otišao za dobru ponudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije