Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR Trener Hajduka prve je nogometne korake napravio u Borovu selu

Uz plave i Petrinja i Mišini Vukovarci

20.02.2009.
u 12:32

Današnji trener Hajduka Ante Miše prve nogometne korake napravio je u Vukovaru gdje je i rođen. Talentiranog Mišu Splićani su uočili još u pionirskim danima dok je nastupao za NK Borovo.

Uporan i ozbiljan

- Ante je bio talentiran, poslušan i vrijedan. Bio je odličan tehničar te je radom na treninzima pokazivao da će uspjeti. Jedini je iz te generacije Borova koji je uspio nešto napraviti u nogometu - kaže Edo Bulić, jedan od prvih trenera Ante Miše.

Sjeća se da ga je kao juniora vozio u Beograd gdje je nastupao za mladu reprezentaciju SFRJ. Nadarenosti Ante Miše u njegovim nogometnim počecima sjeća se i Slavko Baketa, jedan od najboljih igrača Borova.

- Glavne su mu odlike bile upornost i ozbiljnost. Već je u mladim kategorijama Borova potvrđivao da mu je predodređeno da uspije. Stoga njegov odlazak u Hajduk, kao i sadašnji uspješni rezultati, nikoga nisu iznenadili - kaže Baketa.

Biranim riječima o Miši, kao i cijeloj obitelji, govore i susjedi iz Velebitske ulice u Borovu naselju.

- Ante je bio nadaren, kao i njegov brat Ivica. Ljubav prema nogometu im je obiteljska jer je i otac igrao nogomet - kažu prvi susjedi Petar i Katarina Car.

- Svima nam je bilo drago kada smo čuli da je otišao u Hajduk. I danas Ante, kada dođe u Vukovar, obiđe obiteljsku kuću, dođe i do nas, posjeti nas i pozdravi - kažu supružnici Car.

Vukovarsko podneblje i okolica oduvijek su bili rasadnik talenata i dali su Hrvatskoj i svijetu mnogo kvalitetnih i poznatih igrača poput Biogradlije, Bakete, Mikulića, Zahore, Dujkovića, Karasija, pokojnog Danijela Popovića... Iako je Miše Vukovarac, posljednji uspjesi Hajduka nisu promijenili navijačku sliku - grad heroj i dalje diše plavo.

Marijan Vlak rođen je u Sisku 1955., ali grad njegove mladosti je Petrinja. U NK Mladosti počeo je karijeru, među vratnice je stao s 11 godina i još kao dječarac, uz posebno liječničko dopuštenje, branio za juniore. Već 1969. postaje dinamovac, a kažu da je prste u prijelazu u Maksimir imao Zorislav Srebrić, još jedan poznati Petrinjac. Prijatelji i vršnjaci iz škole zovu ga Majo, ali ga rijetko viđaju. Nema više ni najbliže rodbine, majka i otac su mu umrli. Bratić mu je urednik sportskih rubrika u Petrinjskom radiju i Petrinjskom listu, Ivica Mioković Mik.

Bila noć u Sisku

- Dinamo će pobijediti - prognozira sportski novinar, koji je modrima zarazio i svoja dva sina.

Za susjednim stolom sjedi urednica Marela Morić.

- Hajduk je najbolji - navijačku euforiju potiče ta pričljiva novinarka. Devet je puta u Sisku vodila Bilu noć. Splićani u Petrinji nemaju svoj klub, ali od jeseni je ovdje sjedište Kluba navijača Dinama “Zrin”.

- U članstvu su dugogodišnji prijatelji kluba iz cijele Hrvatske, čak i iz inozemstva. U nedjelju autobusom odlazimo u Split - najavljuje predsjednik udruge Ivan Glušić.

Marijan Vlak ima kafić u tržnom centru u Velikoj Gorici koji vodi njegova sestra. No, neće u njemu biti ludnica za derbi, u kafić uglavnom dolaze stariji Goričani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije