Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - SLAVEN

Uz one u uredima, Dinamo vodi bitke i na terenu: 'Ritam je naporan, ali to smo si i željeli'

Zagreb: Dinamo i Slaven sastali se u 8. kolu SuperSport HNL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
10.03.2024.
u 07:30

Sudeći po dvije dosad odigrane utakmice sa Slavenom Belupom, riječ je o momčadi koja bi trebala odgovarati plavima, jer vratari plavih u te dvije utakmice nisu primili niti jedan pogodak, a plavi su postigli pet

Između dvije utakmice s PAOK-om u Konferencijskoj ligi nogometaši Dinama imaju novu zahtjevnu zadaću, imaju imperativ pobijediti Slaven Belupo. Prije toga će valjda saznati i tko će im u sljedećem periodu voditi klub, možda ih pred utakmicu s Koprivničanima dođe pozdraviti i čelnik kluba koji će ih voditi u svom mandatu.

Nema opuštanja

No, plavi se ne bi trebali time zamarati, već se s europskih utakmica prebaciti na domaće s obzirom na to da moraju pobjeđivati kako bi ostali u borbi za naslov prvaka, a znano je da se baš u HNL utakmicama ozbiljno muče da bi došli do pobjede.

GALERIJA Dinamo na Maksimiru pobijedio PAOK! (2:0) Petković je prvi strijelac Konferencijske lige

Zagreb: Dinamo i Slaven sastali se u 8. kolu SuperSport HNL
1/105

– Nije bilo vremena za opuštanje nakon PAOK-a, odmah smo se okrenuli Slavenu Belupu. Ritam je jako naporan, toga smo svjesni, ali to smo i željeli – kaže Jakirović koji će napraviti nekoliko promjena. Jedna je sigurna, neće biti Brune Petkovića koji je skupio tri žuta kartona i prisilno će pauzirati.

– Bit će četiri-pet promjena, uz Petkovića nema nam još Ogiware i Bulata koji su počeli s treninzima i optimistično gledajući možda će kandidirati za četvrtak i uzvrat s PAOK-om.

Plavi se moraju "prešaltati" na drukčiji nogomet od onoga koji igra PAOK, momčad iz Koprivnice sigurno neće biti otvorena.

– Mi smo se uglavnom bavili sobom, oko toga kako ćemo mi izgledati. Naravno da smo skautirali Slaven Belupo, uostalom, već smo dvaput igrali ove sezone i znamo otprilike što nas može čekati, nisu ni oni kompletni pa će neki novi igrači zacijelo dobiti priliku. No, gledamo da što bolje odigramo, da se držimo plana igre i da napravimo sve kako bismo osvojili tri boda – kaže Jakirović.

VEZANI ČLANCI:

Spomenuo je Ogiwaru i Bulata, no ima na popisu i onih koji su već duže vremena ozlijeđeni kao Stojković, Kačavenda, Emreli i Rog.

– Sve ide po planu, Stojković i Rog već rade na treninzima s momčadi, no bez sučeljavanja, moramo izbjegavati kontakt. Kad prođe ožujak, bit će u punom treningu, ni s kim ne želimo žuriti kako se ne bi dogodilo još veće zlo – rekao je Sergej Jakirović.

Belupo im nije zabio

Sudeći po dvije dosad odigrane utakmice sa Slavenom Belupom, riječ je o momčadi koja bi trebala odgovarati plavima, jer vratari plavih u te dvije utakmice nisu primili niti jedan pogodak, a plavi su postigli pet. U pobjedi od 3:0 u rujnu u Maksimiru strijelci su bili Vidović i Petković, a autogol je postigao Štefulj, dok su u prosincu Podravkini strijelci za pobjedu plavih od 2:0 bili Petković i Špikić, obojici je asistirao Kaneko koji u posljednje vrijeme nije u tako dobroj formi. No, plavi su dugo vodili sa samo 1:0, tek su desetak minuta prije kraja stigli do pogotka koji im je mogao osigurati mirnu završnicu utakmice.

VIDEO 7 ključnih pitanja: Ovo je sve što trebate znati o predsjedničkim izborima u Dinamu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije