Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Šola: Horvat s Mirkom ide na sigurno, Duvnjak je nenadoknadiv, a zbog korone smo doznali nešto jako važno

Vlado Šola, bivši rukometaš
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
19.01.2022.
u 12:39

– Pratim ga još od juniorskih dana. Dio je generacije koja je bila druga na svijetu, dakle posjeduje kvalitetu i sad je nakon igranja u Španjolskoj i Poljskoj počeo demonstrirati kvalitetu i u reprezentaciji – rekao je Šola.

Proslavljeni hrvatski vratar Vlado Šola komentirao je u našem studiju povratak Mirka Alilovića u reprezentaciju, ali i šanse naše momčadi na turniru.

S reprezentacijom je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni, Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu te na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu, a sada je u našem studiju komentirao nikada neobičnije prvenstvo u rukometu. 

– Korona diktira ritam rostera tako da ni Horvat ni itko drugi ne može reći s kojim igračima ćemo odraditi Euro. Odlučio je pozvati Alilovića koji brani u vrhunskom klubu Szegedu, tako da nije ništa sporno u tom pozivu. Horvat ide na sigurno pozivom iskusnom golmanu – kazao je Šola.

Kako biti fizički i psihički spreman na takve promjene u momčadi?

– Dobro je što svi koje Horvat zove imaju visoku kvalitetu, neki su već bili u reprezentaciji, a i spremni su s obzirom na to da su klubovi u pogonu. Tu nema ni mnogo vremena za pripremu s obzirom na ritam utakmica i dolazaka odnosno odlazaka igrača. Ovako nešto je bilo nemoguće planirati, to je kao da me pitate kako je na Marsu. Nitko nije mogao biti spreman na toliko bolesnih igrača – napominje Šola.

Tin Lučin je zablistao u prve tri utakmice.

– Pratim ga još od juniorskih dana. Dio je generacije koja je bila druga na svijetu, dakle posjeduje kvalitetu i sad je nakon igranja u Španjolskoj i Poljskoj počeo demonstrirati kvalitetu i u reprezentaciji – pohvalio ga je Šola i naglasio:

– Dakle, nije svako zlo za zlo. Zbog problema s koronom doznali smo s koliko mnogo kvalitetnih igrača raspolažemo. Sigurno je da je bio strahovit udar kad su Cindrić i Duvnjak oboljeli. Srećom, Cindrić se brzo oporavio i odigrao sjajno protiv Srbije. Duvnjak je, nažalost, zbog bolova u leđima već otišao u Njemačku. Takvih nema puno i zbog toga smo jako oslabljeni.

19.01.2022., Zagreb - Vlado Sola, bivsi rukometas. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Prvi suparnik u drugom krugu bit će nam Crna Gora, a potom slijede Danci.

– Rejtingom smo daleko iznad Crnogoraca i jasno je da ćemo mi nametnuti ritam igre. Danci su pokazali uvjerljivo najbolji rukomet na Euru i imaju široki kadar igrača. Zahtjevan protivnik, po meni su prvi favoriti za naslov. To će biti utakmica za sladokusce.

Potom slijede Island i Nizozemska.

– Nizozemci su najveće iznenađenje, a rukometašice su im svjetske prvakinje. Drago mi je što su proširili rukometnu bazu. Strašno vuku u leđa, imaju možda i najbrži protok lopte te odličnog golmana. Tu će biti slično kao s Crnom Gorom, mi moramo vući konce. Island je pak ozbiljna momčad, prvih sedam su im top svjetski igrači. Lijepo je vidjeti Palmarssona koji se vratio i igra s guštom.

Što očekujete od Hrvatske?

– Vjerujem da ćemo opet ući u borbu za medalju. Možda ćemo biti i četvrti, ali i to bi bilo u redu jer nas je malo, a uvjeti u kojima radimo su jako loši – zaključio je Šola.

Komentara 3

TA
Tajg
12:36 19.01.2022.

A šta je sa tobom Šola, ti bi sada dobro moga popuniti gol?!

VI
viluk007
12:18 19.01.2022.

šola stani na gol i imat ćeš više obrana od Pešića, ne sjedni na gol može i pokraj gola.

VO
Volimrukomet
12:36 19.01.2022.

Kome je Sego i Karacic nešto učinili. A izbornikova taktika ako je njegova ne da je zbunili cijelu Hrvatsku već i protivnike. Idemo po zlato. 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije