Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI MIRKO

Huligani mu napali imovinu, oprostio se od Hrvatske, ali kada je 'zagustilo' odlučio je pomoći

Split: Trening hrvatske rukometne reprezentacije u Spaladium Areni
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
19.01.2022.
u 07:45

Jedan događaj nakon poraza od Francuske, kojim smo izgubili sve šanse za polufinale, je presudio. Huligani su napali kuću njegove punice na Rabu, nastradali su prozori i dio krova, a Mirko je nakon toga najavio oproštaj jer se bojao za svoju obitelj.

Nastavljaju se problemi s koronavirusom u taboru hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon posljednjeg testiranja pozitivni na Covid-19 bili su vratar Mate Šunjić i Nikola Grahovac pa je izbornik Hrvoje Horvat za drugi krug Europskog prvenstva pozvao vratara Mirka Alilovića.

Kao što je bilo predviđeno, hrvatska reprezentacija je u utorak po dolasku u Budimpeštu napravila prvo brzi antigen test, a nakon toga i PCR testiranje. Na brzom antigen testiranju pozitivan je bio vratar Mate Šunjić. Dugo iščekivanje službene potvrde, odnosno rezultata PCR-a, potvrdilo je prvotni rezultat, ali nažalost ne samo jedan, jer pozitivan je i Nikola Grahovac. Tako se još dvojica hrvatskih reprezentativaca pridružuju dugoj listi Covid-19 pozitivnih igrača.

"Nažalost, do ovog trenutka nisu stigli rezultati PCR testiranja za sve igrače i članove stručnog stožera te postoji opravdana sumnja da bi broj pozitivnih rezultata mogao biti i veći, iako se nadamo da to neće biti tako," poručili su iz HRS-a.

28.10.2017., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska rukometna utakmica Hrvatska - Slovenija. Mirko Alilovic "nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL"n
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik Hrvoje Horvat je stoga odlučio pozvati još jednog igrača pa će se tako reprezentaciji priključiti naš proslavljeni vratar Mirko Alilović. Iskusni vratar se već bio oprostio od reprezentacije, međutim nakon što se hrvatska reprezentacija našla u teškoj situaciji prihvatio je poziv izbornika Horvata. Mirko Alilović prije tri godine oprostio se od hrvatske rukometne reprezentacije za koju je igrao 11 godina i osvojio olimpijsku broncu, svjetsko srebro i broncu, dva europska srebra i dvije bronce. Jedan događaj nakon poraza od Francuske, kojim smo izgubili sve šanse za polufinale, je presudio. Huligani su napali kuću njegove punice na Rabu, nastradali su prozori i dio krova, a Mirko je nakon toga najavio oproštaj jer se bojao za svoju obitelj.

- Puno loših trenutaka zadnjih godina u reprezentaciji, bio sam psihički jako loše, ali to je nevjerojatno da te ti pozitivni momci uvijek dižu i kad nisi tamo to ti nedostaje. Ja sam već 2016. odlučio da mi je dosta svega, znao sam i sam da ne branim u reprezentaciji kao u klubu. To je meni osobno stvaralo pritisak, morao sam se dokazivati, prvo sebi, a onda i drugima. To je još veća crna rupa. Te 2016. sam uzeo pauzu, propustio sam svoje treće Olimpijske igre, vratio sam se 2018. godine. Bilo je kako je bilo, završilo je još gore nego u Poljskoj, napad na imovinu bez ikakvog razloga, to je samo sport, ali zaboravili smo to i ostajem vezan uz Hrvatsku samo s pozitivnim stvarima - rekao je Alilović ranije u intervjuu za Gol.hr.

Inače, on je još jedan izdanak proslavljene ljubuške škole rukometa koja je Hrvatskoj dala nekolicinu dijamanata u reprezentativnim redovima.

 - Ljudi u Hercegovini teže Hrvatskoj, oni su Hrvati, mi se smatramo Hrvatima. Kada igra Hrvatska isto se navija u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Istri i Hercegovini. Jako puno hrvatskih sportaša ima korijene iz Hercegovine. Bojan Bogdanović je NBA zvijezda iz Mostara. Karačić i Marić su iz Mostara, ja sam iz Ljubuškog, Marin Čilić je iz Međugorja. Luka Modrić je stekao afirmaciju u Zrinjskom i nakon toga otišao u Dinamo. To je jedna bazen iz kojeg Hrvatska uvijek dobije nešto dobrom za svoju promociju i sport. Dovoljno je samo reći da je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu, bilo gdje da ga spomeneš svi znaju tko je Modrić, ne treba nam nikakva druga reklama, plakat, ništa nam ne treba - zaključio je Alilović.

Podsjetimo Horvat je naknadne pozive poslao i Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak “osiguranje“ ukoliko se pojavi Covid - 19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi.

Hrvatska u 1. kolu drugog kruga 20. siječnja igra protiv Crne Gore, a dva dana kasnije suparnik će nam biti Danska. Nakon toga slijede još dvije utakmice 24. siječnja protiv Islanda, a 26. siječnja protiv boljeg iz večerašnjeg ogleda Portugala i Nizozemske.

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:17 19.01.2022.

Pravi hrvati mu napali imovinu, oprostio se rado od Hrvatske, ali kada je 'zagustilo' odlučio je uzeti neku dodatnu kintui eventualnu promociju za bolji ugovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije