Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Talijanski finale u New Yorku - Roberta Vinci pobijedila Serenu Williams!

Roberta Vinci
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.09.2015.
u 21:12

Pobijedila je Vinci sa 2:6, 6:4, 6:4 za dva sata i dvije minute igre.

Serena Williams nije uspjela napraviti što su svi u teniskom svijetu od nje očekivali - kompletiranje Grand Slama i ponavljanje uspjeha Steffi Graf iz 1988. godine. Pobijedila ju je u polufinalu US Opena Talijanka Roberta Vinci sa 2:6, 6:4, 6:4 za dva sata i dvije minute igre.

Amerikanka je krenula odlično i u svom klasičnom ritmu te uvjerljivo svladala Vinci u prvom setu ostavivši je na svega dva gema. No onda se dogodilo nešto nevjerojatno, preokret o kojem će se dugo pričati.

U drugom setu kod 2:3 najbolja tenisačica svijeta ostaje bez servisa i Vinci uz malo problema ipak brani to vodstvo te dolazi do 6:4. A ono najbitnije dogodilo se u trećem.

Kod 1:0 Serena čini break, ima 2:0 i naizgled lak put prema finalu i osvajanju nove titule, 22. u karijeri i sedme u New Yorku - četvrte zaredom. Vinci se tome "prepriječila"i vratila odmah u sljedećem gemu svoj servis te krenula silovito, Amerikanka to očito nije očekivala i nije pronalazila rješenja za njenu igru. Kulminiralo je to novim gubitkom servisa za Williams kod 3:3 i takvu priliku Talijanka nije propustila.

I ne samo da nije propustila nego je pri servisu za meč ostavila prvu tenisačicu svijet i braniteljicu naslova bez ijednog poena! Sad je na Vinci da potvrdi sjajnu igru kroz cijeli turnir i u finalu protiv sunarodnjakinje Flavie Pennette, koja je lako svladala u drugom polufinalu dana Simonu Halep sa 6:1, 6:3 za samo sat i jednu minutu igre, točno dvostruko kraće od meča Williams i Vinci.

>> Serena blizu cilju, na putu žrtvovala i sestru

Komentara 1

MR
mrki69tua
23:06 11.09.2015.

Vinci gubi finale 100%! U tenisu je jako bitno pravilo koje je rijetko iznimka, a to je da nakon velike pobjede i emotivnog pražnjenja slijedeći meč bude fijasko, a pogotovo kod žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije