Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA PROTIV REALA

Uoči novog okršaja: Kovačića budno prati Pep Guardiola, a Modrića čeka novi ugovor

storyeditor/2023-04-17/PXL_ABA_130423_99340493.jpg
17.04.2023.
u 22:27

Real Madrid protiv Chelseaja na uzvrat četvrtfinala Lige prvaka dolazi potvrditi prednost od 2:0. U drugoj utakmici večeri sastaju se Napoli i Milan, Piolijeva momčad ima prednost od 1:0

Nogometaši Chelseaja prije uzvrata četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida (utorak, 21 sat) vjerojatno premotavaju povijesne preokrete. Zasigurno su se sjetili onog iz 2017. godine kada je Barcelona uspjela nadoknaditi čak četiri gola zaostatka iz prve utakmice protiv PSG-a pa s pobjedom 6:1 prošla dalje.

I Liverpool je napravio malo čudo 2019. kada je u prvom susretu izgubio od Barcelone 0:3, a onda su Klopp i društvo na svom Anfieldu slavili 4:0. Ako su mogli oni, zašto ne bi i Chelsea.

Nogomet je ipak uvijek i ljubav i rat, a u tome je sve dopušteno. Osim toga, Chelsea nema ni tako velike zaostatke kao ovi nabrojeni, ali onaj od 0:2 od prošlog tjedna, bit će izazovan. A k tome, Real će dočekati bez dva važna igrača – Ben Chilwell odrađuje crveni karton, a Kalidou Koulibaly je ozlijeđen.


 
 

Momčad iz Londona u zimskom je prijelaznom roku potrošila čak 329 milijuna eura na transfere, mijenjala je trenere i sada je teret pao na Franka Lamparda da spasi što se spasiti da. No, svjesni su u plavoj momčadi svoje situacije pa ovaj uzvrat na Stamford Bridgeu čekaju mirno.

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Luka Modrić trebali bi zaigrati od prve minute, svatko za svoj klub, a pravdu će im dijeliti Talijan Daniele Orsato.

Soccer Football - UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group D - Turkey v Croatia - Bursa Timsah Arena, Bursa, Turkey - March 28, 2023 Croatia's Mateo Kovacic celebrates scoring their first goal with Luka Modric REUTERS/Murad Sezer Photo: MURAD SEZER/REUTERS
Foto: MURAD SEZER/REUTERS

Riječ je o sucu koji je dobro poznat Realu, ali i vatrenima, Modrić ga ne preferira, posebice nakon poraza Hrvatske od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine.

No, Modrića i Kovačića mogu veseliti neke druge stvari.

Mateo je prema pisanju engleskih medija na meti Manchester Cityja. Pep Guardiola razmišlja o njegovu dovođenju zbog toga što im je kapetan Ilkay Gundogan od ljeta slobodan igrač.

Luki pak na vrata kuca novi ugovor s kraljevskim klubom. Naime, španjolski list Marca javlja kako je naš kapetan nagovorio čelnike Reala na novi ugovor. Pridonijela je tome i njegova dobra partija protiv Chelseaja u prvoj utakmici četvrtfinala LP-a pa će mu Florentino Perez ponuditi još godinu dana boravka u Madridu.

Uprava je navodno već odlučila staviti pred njega ugovor do ljeta 2024. godine, ali od njega traži da pristane na ulogu rezerve dogodine zbog mogućeg dolaska Judea Bellinghama.

Razloga za slavlje ima i Karim Benzema jer danas će, ako zaigra, postati tek peti igrač u povijesti koji je dosegnuo 150 nastupa u Ligi prvaka. U tom elitnom klubu za sada su samo Ronaldo, Iker Casillas, Messi i Xavi Hernández.

U drugoj utakmici večeri sastaju se Napoli i Milan. Momčad sa sjevera Italije brani minimalnu prednost od 1:0 iz prve utakmice. Napoli je pobijedila i 2. travnja u prvenstvu i to s visokih 4:0. No, ono što je na papiru obično zavara, tako da je u ovom uzvratu sve moguće.

Hrvatski igrač Ante Rebić u prvom je susretu dobio tek zadnjih 10 minuta, no ovog vikenda u prvenstvu je predvodio momčad u remiju protiv Bologne (1:1), odigrao je cijelu utakmicu i to s kapetanskom trakom oko ruke. Možda sada u uzvratu Lige prvaka dobije više minuta i povjerenja trenera. 


 
 

 

Komentara 2

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
07:11 18.04.2023.

Chelsea je u totalnom rasulu. A u Napulju će biti baš onako na nož.

Avatar comandante
comandante
05:53 18.04.2023.

zaboravili ste da prati i Ademija i Brozovića.... već par sati ništa o njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije