Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE Ukrajina pobijedila Kazahstan 2:1

Ukrajina teško do tri boda protiv Kazahstana

10.06.2009.
u 20:58

Puno teže nego što se očekivalo nogometaši Ukrajine došli su do nova tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. U Kijevu na stadionu Valerija Lobanovskog protiv Kazahstana slavili su 2:1.

Krenuli su Ukrajinci zeštoko, mogli su povesti već u prvoj minuti, ali Milevski nije bio dovoljno spretan nakon ubacivanja Nazarenka i lopta je otišla pokraj vratiju.

I onda šok, od 18. minute na semaforu je pisalo 0:1. Nakon što je Bohuš uspio u obraniti loptu Hizhničenku lopta je došla do Nusserbajeva koji sa deset metara kroz šumu nogu pogađa za vodstvo Kazahstanaca.

Ipak vodstvo nisu uspjeli zadržati do kraja poluvremena. U 33. minuti slobodan udarac izveo je Nazarenko i vrlo precizno pogodio sa 25 metara za izjednačenje.

Nastavak za Ukrajince nije mogao bolje početi. Nakon samo tri minute igre Milevskij je uposlio Nazarenka, a on je svojim drugim pogotkom donio Ukrajincima vodstvo 2:1.

U 70. minuti pobjedu je mogao potvrditi Artem Milevskij, ali je uspio sa tri metra od gola glavom promašiti prazna vrata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije