Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Ukić pod kritikama, Jose Calderon ozlijeđen

13.11.2008.
u 20:31

Španjolski razigravač NBA momčadi Toronto Raptorsa, Jose Calderon, ozlijedio je mišić zadnje lože desne noge u dvoboju s Philadelphijom u srijedu. Zbog neugodne boli, za koju je isprva mislio da samo predstavlja grč, limitiran na svega 25 minuta igre u utakmici koju su Raptorsi na svom parketu izgubili 106-96.

U svlačionicu se s parketa povukao već u prvoj četvrtini. Vratio se i nastavio igrati. Izdržao je do poluvremena, no definitivno se povukao s parketa u sedmoj minuti drugog poluvremena. Više bi se trebalo znati uskoro, nakon što Španjolac prođe snimanja.

- Sada se osjećam puno bolje. Predstoje mi sad testiranja, no bitno je da se osjećam dosta bolje nego neposredno nakon što sam morao napustiti igru – izjavio je Calderon.

Dobra je vijest za trenera Toronta Sama Mitchella da sljedeću utakmicu njegova momčad ne igra sve do nedjelje, tako da ima priliku odmoriti svog prvog playmakera, s prosjekom od 36 minuta po utakmici.

Loša je vijest da se Calderonove zamjene, Amerikanac sa šestogodišnjim europskim pedigreom Will Solomon i Hrvat Roko Leni Ukić, i dalje ne snalaze u igri. Solomon je odigrao 16 minuta protiv 76-ersa, Roko samo četiri. Odluka trenera da utakmicu završi s bekom-šuterom Anthonyjem Parkerom na jedinici, sve govori.

- Imamo dva organizatora igre koje pokušavamo naučiti kako se igra u NBA ligi – kazao je Mitchell nastavivši:

- Možeš gledati NBA košarku na televiziji, možeš strahovito puno trenirati, no da budeš spreman izaći pred 19.000 gledatelja i zaigrati kontra vrhunskih razigravača koji znaju igrati košarku, za to treba proći puno vremena. Pokušavamo prilagoditi te dečke na potrebnu razinu brzine što brže možemo, no to često ne ide prečacima. Uspijevali smo se krpati dok je Jose bio u top-izdanjima, no kada smo ga u jednom trenutku izgubili, nismo mogli uspostaviti igru u napadu. Zato sam i stavili Parkera na jedinicu. Morali smo nešto probati učiniti.

Na kraju, Mitchell je zaključio:

- Naš je najveći problem u činjenici da kad Andrea Bargnani zabija, onda imamo rezultat i puno smo bolja momčad. To smo uspjeli postići u kombinaciji s njim i Joseom na parketu. Pokušavamo Solomona i Ukića naučiti gdje Bargnani mora dobiti loptu. Za mene je taj proces frustrirajući, no daleko je više frustriran Bargnani – zaključio je Mitchell.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije