Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grozne vijesti

UEFA žestoko kaznila Dinamo, klub stradao kao nikada u svojoj povijesti!

Dinamovi navijači
Foto: Marko Lukunić/Sanjin Strukić/Slavko Midžor/PIXSELL
1/23
01.04.2019.
u 17:47

Dinamo će ujedno morati platiti sveukupno 67 tisuća eura

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je zagrebački Dinamo s dvije (jedna plus jedna uvjetna) utakmice bez gledatelja u Maksimiru, priopćila je čelna europska nogometna organizacija u ponedjeljak. 

>>> Pogledajte u kakvom je stanju maksimirski stadion

Maksimirski je klub stradao zbog navodnih rasističkih ispada svojih navijača tijekom utakmice protiv Benfice u Maksimiru, ali o tome će itekako još puno biti govora jer se čini da su Bad Blue Boysi potpuno nedužni.

Koliko se to moglo neslužbeno doznati u medijima prethodnih tjedana, delegat iz Irske je zamjerio što su BBB-i na jednom od transparenata imali nacrtan keltski križ na slovu O.

Riječ je o transparentu koji se na maksimirskim tribinama pojavljuje godinama i čiji sadržaj - Blue Lions - doista nema za cilj bilo koga uvrijediti.

Unatoč tome, UEFA je drakonski kaznila maksimirsku momčad, s naglaskom će UEFA drugu utakmicu ispred praznih tribina Dinamu oprostiti ako navijači u sljedeće dvije godine ne ponove isti prekršaj.

Dinamo je uz to kažnjen sa sveukupno 67 tisuća eura, s 20 tisuća zbog rasizma, a s još 47 tisuća zbog zakrčenih prolaza, bacanja predmeta i paljenja pirotehnike. 

Prvak Hrvatske ove je sezone već morao zatvoriti sjevernu tribinu tijekom ogleda protiv Spartaka iz Trnave u Europskoj ligi, a povod je bila uvredljiva zastava izvješena na gostovanju u Bruxellesu.

>>> Sporan transparent zbog kojeg je Dinamo kažnjen kao nikada u svojoj povijesti

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 70

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
18:25 01.04.2019.

Ako je ovo istina onda ovog protestanta iz Irske treba kazneno goniti pred Irskim pravosuđem.

BL
bluewitch
18:09 01.04.2019.

Nadam se ipak da je u pitanju prvotravanjska šala

MA
Maminho
18:07 01.04.2019.

Prvi April...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije