Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Michel Platini

Uefa se zalaže za petoricu sudaca na EP-u 2012.

Michel Platini
AFP
01.03.2011.
u 23:03

Uefin predsjednik Michel Platini istaknuo je da će se zalagati da utakmice na Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini sudi po petorica sudaca

- Zadovoljan sam kako je sustav s petoricom sudaca funkcionirao na utakmicama Lige prvaka i u Europskoj ligi. Rezultati su vrlo pozitivni, kazao je Platini, te dodao da će se u petak i subotu, u Walesu, održati sastanci dužnosnika Međunardonog odbora nogometnih saveza kojima će predstaviti tu ideju. Uefin se predsjednik nada pozitivnom odgovoru.

U utorak je preko interneta počela prodaja ulaznica za utakmice EP-a 2012. godine. Već prvoga dana prijavilo se 600.000 navijača iz 161 zemlje za ulaznice u Poljskoj i Ukrajini. Svi navijači imaju jednake šanse za kupnju ulaznice, bez obzira kada se prijave za registraciju, a prijave će se primati do 31. ožujka.

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
23:27 01.03.2011.

Kak bi rekli - sudačka kasta misli sam na sebe. Nemam ništ protiv 5 ili 10 sudaca al treba naći opciju za četvrtog s ekranom. Nakon spornih situacija nek sam glavni sudac ide na konzultacije ak je nekaj sporno bez prava pristupa trenera il ostalog osoblja....i to je to !!!

Avatar bereza
bereza
02:11 02.03.2011.

Pa, zašto onda ne bi imali po jednog suca za svakog igrača na terenu?! Zašto se konačno ne počne koristiti elektronika? Zašto se za sporne situacije ne koristi pregled snimke? Zašto se u vratnice ne ugrade kamere? Nema veze koliko će sudaca biti na terenu i oko njega, sve dok postoji mogućnost ljudske greške i krive procjene. U usporedbi s američkim nogometom ili hokejom na ledu, nogomet je spora igra. U njemu nema toliko opasnosti da će se zbog zaustavljanja igre i eventualnog pregleda snimke prekinuti nekakav iznimno brzi kontranapad. Ali, gubice iz UEFE, FIFE, i sudačke organizacije imaju nekakav svoj svijet. Tako, i dalje će nas zabavljati svojim nebulozama, mi ćemo se i dalje zgražati, a nogometni biznis će i dalje cvjetati bez obzira na naše mišljenje.

CI
cici14
09:05 02.03.2011.

Hm Pa taj Platini će u UEFA-i napraviti veću administraciju i pravosuđe, nego što je to napravio HDZ u hrvatića. A mi ćemo mu blokirati onda, poglavlje 23 kad će UEFA htjeti ući u južnoslavensku ligu, he he.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije