Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Udinese i Roma deklasirali protivnike, Juve slavio protiv A

Serie A - Atalanta v AS Roma
ALBERTO LINGRIA
18.12.2021.
u 23:04

U nedjelju je na rasporedu preostalih pet utakmica 18. kolo, a završit će ga Milan i Napoli derbijem na San Siru. Milan je drugi sa 39 bodova, a Napoli se nalazi na četvrtom mjestu sa 36, a u posljednje tri utakmice je osvojio samo jedan bod

Težak poraz doživjela je momčad Cagliarija pred svojim navijačima u 18. kolu Serie A, a na Sardegna Areni do pobjede od 4-0 (2-0) stigao je Udinese.  Već u 4. minuti je Francuz Jean-Victor Makengo po prvi put zatresao mrežu domaćina. U 45. minuti je Španjolac Gerard Deulofeu postigao prvi od svoja dva pogotka. U 50. minuti na 3-0 je povisio Argentinac Nahuel Molina, dok je prekrasnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje u 69. minuti Delofeu postigao svoj drugi pogodak, a Udineseov četvrti.

Udinese je sa 20 bodova došao na 14. poziciju, a Cagliari je sa 10 bodova predzadnji i čeka ga teška borba za opstanak u Serie A.

Nogometaši Juventusa pobijedili su na gostovanju u Bologni sa 2-0 (1-0) i tako došli do treće pobjede u zadnja četiri ligaška nastupa.

Već u 6. minuti je nakon odlične akcije španjolski napadač Alvaro Morata zakucao loptu pod gredu za vodstvo Juventusa. Gosti su pobjedu potvrdili u 69. minuti, kad se Morata našao u ulozi asistenta, a strijelac je bio Kolumbijac Juan Cuadrado.

U prvoj subotnjoj utakmici nogometaši Rome slavili su u Bergamu 4-1 protiv Atalante, čime je stao uspješan ligaški niz domaćina. Atalanta je prije ove utakmice imala šest prvenstvenih pobjeda u nizu, ali je ovakvim rezultatom nastavljen i neuvjerljiv domaći niz Atalante u Serie A. U Bergamu Atalanta ima tri pobjede, tri remija i čak tri poraza.

Domaćin je šokiran već u 1. minuti kada je loptu u mrežu doslovno ugurao Tammy Abraham. Tek što su se domaći igrači donekle oporavili od takvog starta uslijedio je drugi pogodak Rome. U 27. minuti je lijepu akciju gostiju golom za 2-0 okrunio Zaniolo.

Ipak, u pravom trenutku je Atalanta uhvatila rezultatski priključak te je Cristanteu u sudačkoj nadoknadi prvog dijela upisan autogol za 1-2.

Atalanta je u nastavku žestoko pritisnula, a postigla je i pogodak u 68. minuti (Zapata) koji je poništen zbog zaleđa. Samo četiri minute kasnije na drugoj strani je sve bilo regularno, a nakon prekida najbolje se snašao Smalling koji je ponovno odveo Romu na plus od dva pogotka (3-1). Utakmica je riješena u 82. minuti kada je za 4-1 pogodio Abraham, drugi put na utakmici.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić počeo je utakmicu za Atalantu te je igrao do 64. minute.

Atalanta je ostala treća na ljestvici, šest bodova iza vodećeg Intera (43), dok je Roma preskočila Fiorentinu i sada je peta sa 31 bodom, koliko ih ima i šestoplasirani Juventus. Bologna je na desetoj poziciji sa 24 boda.

U nedjelju je na rasporedu preostalih pet utakmica 18. kolo, a završit će ga Milan i Napoli derbijem na San Siru. Milan je drugi sa 39 bodova, a Napoli se nalazi na četvrtom mjestu sa 36, a u posljednje tri utakmice je osvojio samo jedan bod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije