Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR: HRVOJE DELAČ

Udari na Joška Gvardiola su sramotni, suigrači su ga ostavili na vjetrometini

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v RB Leipzig
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/4
15.03.2023.
u 13:26

Pa i Barcelona je zabila šest komada pored Van Dijka, a nisu igrali ni u punom sastavu - Iniesta i Puyol bili su na klupi, a Messi na tribinama...

Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret protiv Manchester Cityja i neće mu ostati u lijepom sjećanju jer je podbacio baš kao i cijela njegova momčad. Hrvatski branič našao se zbog toga na udaru kritika, čak i pretjeranih, nekih i sramotnih. Ali za njega ne treba brinuti, Joško je jak u glavi i iz ovoga će samo izvući pouke i biti još jači. Ne zaboravimo da mu je tek 21 godina i da su oscilacije u igri normalne i očekivane.

Uz to, ako ćemo iskreno, najviše je podbacio vezni red Leipziga koji nije postojao pa je svoje braniče ostavljao na vjetrometini goropadnih nogometaša Manchester Cityja. I dok su mnogi napadali hrvatskog wonderkinda, u njegovu obranu stao je engleski novinar Muhammad Butt, koji povremeno piše za FourFourTwo.

"City je zabio šest komada pored Gvardiola, ali nemojte da vas to zavara pa da zaboravite koliko je taj klinac dobar. Pa i Barca je zabila šest komada pored Van Dijka", naglasio je Butt podsjećajući na utakmicu kad je Barcelona zabila šest golova Celticu čiju je obranu tada predvodio slavni Nizozemac. A tada Barca nije igrala u punom sastavu, Puyol i Iniesta bili su na klupi, a Messi na tribinama.

Zločestih komentara uvijek će biti, profesionalci se na to moraju naviknuti, a razlika između pobjednika i ostalih jest ta da pobjednike takve stvari ojačaju, a oni drugi potonu. Mi već sad znamo da naš Joško spada u ovu prvu skupinu i da će ga ogledi protiv Haalanda i Messija sa SP-a samo učiniti boljim igračem. Joško je tip koji će već danas prionuti novim treninzima, još jačim, žešćim i nemilosrdnijim.

RB Leipzig's Josko Gvardiol warming up before the Champions League round of 16 first leg match at the Red Bull Arena in Leipzig, Germany. Picture date: Wednesday February 22, 2023. Photo: Tim Goode/PRESS ASSOCIATION
Foto: Tim Goode/PRESS ASSOCIATION

Uostalom, Gvardiol već sad ima brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva, igra u jednoj od najjačih liga svijeta, za njega se otimaju velikani i po Transfermarktu je jedan od najvrednijih braniča u povijesti nogometa. Dakle, s 21 godinom ima karijeru kakvu su mnogi mogli samo sanjati.

A najbolji dani, vjerujemo, tek su pred njima. I zato, Joško, glavu gore. Kritičari će jednoga dana ušutjeti, a mnogi od njih tada će te veličati i slaviti.

Komentara 11

DU
Deleted user
15:45 15.03.2023.

Većina zaboravlja da je Halanda u prethodnoj utakmici stavio u džep. Dakle Gvardiol vs Haaland 1:1!!!! Sport je to, ne dobije se svaki susret.

LI
liliZG
15:27 15.03.2023.

tak su pljuvali modrića pa gle kak ih je demantirao , .. i još uvijek ih demantira.

MI
Mikis
17:10 15.03.2023.

ma koji udari na joskovu igru kad ima najvecu ocjenu na svim sportskim statistikama usporedo sa ostalim igracima leipziga. znaci ovo je sramota lijevog i desnog beka , sredine a i napada leipziga. malo promotrite ocjene tih igraca i sta su svi ti ostali igraci radili u petercu na skoro svim golovima citya

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije