Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biti ili ne biti raritet

U Zagrebu večeras čak dvije košarkaške "majstorice"

17.05.2022.
u 10:15

Najprije će u Domu sportova Cedevita Junior i Gorica (18 sati) igrati za prolaz u polufinale doigravanja a potom će u Draženovu domu Dinamo i Bosco (20 sati) igrati za prvaka Prve lige i izravni plasman u HT Premijer ligu

Baš kao i u NBA ligi, i u hrvatskoj košarci istu će se večer igrati dvije "majstorice" što bi, posebno za one zagrebačke košarkaške poklonike, trebalo predstavljati svojevrsnu poslasticu. Jer, "biti ili ne biti" utakmice imaju neku posebnu draž i energiju.

Najprije će, u dvojci Doma sportova, Cedevita Junior i Gorica (18 sati) igrati treću utakmicu četvrtfinalne serije doigravanja čiji će se pobjednik u polufinalu namjeriti na Cibonu. Obje dosadašnje utakmice bile su vrlo zanimljive pa je za očekivati da bi takva mogla biti i ova s etiketom "biti ili ne biti". Jer, ona momčad koja pobijedi sezonu će nastaviti, a pobijeđena će na godišnji.

- Meni je drago da su momci vratili seriju u Dom sportova, na naš teren, jer u pitanju je najzanimljivija serija četvrtfinala doigravanja i obje dosadašnje utakmice bile su vrlo neizvjesne. Odlučit će to tko će imati više energije i svježine jer se "play-off" igra visokim intezitetom. Volio bih da u Dom sportova dođe što više ljudi - kazuje trener cedevitaša Damir Mulaomerović.

- Majstorica je u pitanju i tu više nema mjesta za kalkulacije - dodao je kratko centar Velikogoričana Marko Baković, igrač koji je stasavao upravo u Cedeviti, a sada je jedna od glavnih poluga Gorice.

Dva sata kasnije - hvala Bogu da se termini ne poklapaju jer obje su utakmice zanimljive - Dinamo će u Draženovu domu (20 sati) dočekati Bosco u presudnoj utakmici za naslov prvaka Prve lige koji će značiti i automatsku kvalifikaciju u HT Premijer ligu. Doduše, za razliku od one prve utakmice, iza ove će ipak ostati utješna nagrada jer će prvoligaški doprvak igrati za ulazak u viši rang s pretposljednjim u najvišem rangu, a to je Sonik Puntamika.

A da bi Bosco uopće došao u takvu priliku da se izbori za povratak u najviši rang zaslužan je trener Ivan Tomas koji radi dobar posao i koji je drugu utakmicu finala sjajno vodio:

- Danas smo imali bolji ulaz u utakmicu. Bolje smo stiskali, digli smo obranu, bili smo odmorniji.

I doista, njegovi igrači su u toj utakmici u posljednje tri minute osvojili pet lopti.

- Da, rekao bih da smo tu utakmicu dobili obranom. Momci su bili našpananim, držali su se dogovorenog.

A našpanani će morati biti i večeras jer i očekuje vruć gostujući teren.

- Bad Blue Boysi su košarkašima Dinama veliki vjetar u leđa i sigurno imaju zasluga za pobjedu dinamovaca u prvoj utakmici ove serije. No, ja sam oduševljen kakvo smo mi imali navijanje u prošle dvije naše utakmice u Trnskom, protiv Dubrovnika i Dinama.

U vjetar u leđa s tribina uzda se i trener Dinama Mario Štirjan:

- Bosco je u drugoj bio agresivniji od nas. Mislim da je pošteno da "majstorica" odluči o putniku u HT Premijer ligu. Pozivam sve naše navijače ali i košarkaške zaljubljenike da u utorak naprave festival košarke u kojem će bolji pobijediti, a ja vjerujem da ćemo to biti mi.


 


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije