Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO BI 59. ROĐENDAN

U Trešnjevci premijera predstave o Draženu: Rad, ulice, svađe i prve simpatije

Zagreb: Cibonin toranj
Zarko Basic/POSEBNA PONUDA
12.10.2023.
u 16:00

- Ovo nije idealizirana predstava za djecu jer ne zatvaramo oči ni pred kakvim problemima. Dražena prikazujemo kao običnog dječaka iz kvarta sa svim svojim manama i vrlinama koje su tipične za dječaka njegove dobi - rekao je redatelj predstave Paško Vukasović

Na rođendan najboljeg hrvatskog košarkaša, Dražena Petrovića, u kazalištu Trešnja održat će se zagrebačka premijera prve kazališne predstave posvećene Draženu, koja nosi njegovo ime, a nastala je u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku.

U godini kada je obilježena tužna trideseta godišnjica smrti našeg najboljeg košarkaša Dražena Petrovića, predstava Dražen imala je praizvedbu u srpnju na zatvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. 

Za zagrebačku publiku, predstava će se premijerno izvesti u kazalištu Trešnja na Draženov rođendan, 22. listopada, koji bi, da je danas s nama, proslavio 59. rođendan.

Nakon opsežnog istraživanja i intervjuiranja Draženovih najbližih, tekst za predstavu napisali su redatelj predstave Paško Vukasović i dramaturginja Ivana Vuković, a predstava donosi motive stvarnih događaja i osoba iz kasnog djetinjstva i adolescencije Dražena.

- Ovo nije idealizirana predstava za djecu jer ne zatvaramo oči ni pred kakvim problemima. Dražena prikazujemo kao običnog dječaka iz kvarta sa svim svojim manama i vrlinama koje su tipične za dječaka njegove dobi - rekao je redatelj predstave Paško Vukasović, te dodao:

- Ulica, svađe, markiranja iz škole, tučnjave, ali i prve simpatije i prva zaljubljivanja isprepletena su s košarkom koja uz upornost i rad stvara sportskog virtuoza kojem lopta postaje njegov instrument, a dvorana njegovom scenom. Osobno sam cijelo djetinjstvo proveo trenirajući košarku u Splitu i Kaštelima, a Dražen Petrović bio mi je i ostao uzor u sportskom, ali i ljudskom smislu - istaknuo je Vukasović.

U ulozi Dražena je Toni Kukuljica, Silvio Mumelaš  nastupa kao Aco, Matija Čigir glumi Spahiju, Daria Knez Rukavina je u ulozi mame Biserke, a Krunoslav Klabučar kao tata Jole.

Predstava je namijenjena djeci i mladima, a svi zainteresirani mogu ju pogledati u kazalištu Trešnja 27., 28. i 29. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije