Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

U Marseilleu slavili poraz PSG-a, Lewa spavao s trofejem

Liga prvaka
Foto: Instagram
1/2
24.08.2020.
u 17:52

Najtužniji igrač gubitničke momčadi je, donekle i očekivano, bio Brazilac Neymar kojem je glavni cilj pri dolasku u PSG bio osvajanje prestižnog trofeja. Nakon utakmice je bio uplakan i neutješan i dugo su ga na terenu tješili Bayernov branič David Alaba te strateg Bavaraca Hans-Dieter Flick

Kao i nakon svakog finala Lige prvaka, i nakon ovog najneobičnijeg u povijesti natjecanja isplovilo je pregršt zanimljivih reakcija i događanja.

Definitivno prvo moramo istaknuti događanja iz Marseillea, francuskog grada gdje se, vjerovali ili ne, žestoko i burno proslavio poraz rivala Paris Saint-Germaina. Doslovno, na ulicama se slavilo kao da su sami osvojili neki trofej. Netrpeljivost između rivala iz Le Klassiquea ne blijedi čak ni kad momčad iz iste države lovi tek drugi naslov Lige prvaka za Francusku. Stvar je u tome što je Marseille porazom PSG-a ostao jedini francuski klub koji u svojim vitrinama naslov prestižnog europskog natjecanja pa su žitelji Marseillea, uzevši u obzir da Parižanima jako teško mogu parirati u prvenstvu, sretni jer je njihov klub barem u nečemu bolji od ljutitih rivala.

S druge strane, u Parizu je također bilo žestoko, ali zbog tuge i bijesa. Tako je nakon utakmice na pariškim ulicama zavladao totalni kaos, od tučnjava, pa sve do razbijanja automobila i izloga trgovina. Privedeno je 148 osoba, razbijenih 12 izloga trgovina, oštećenih 15 automobila te je 16 pripadnika snaga reda, što policijskih službenika, što zaštitara, odvedeno na hitni prijem zbog ozljeda, javile su francuske vlasti.

Dok su navijači svoju tugu liječili bijesom, igrači su svoju tugu prikazali riječima. Možda je i najslikovitiji bio pouzdani veznjak Parižana Ander Herrera.

- Osjećamo se kao govna, ali stvorili smo nešto važno za klub i navijače. Moramo se iz ovoga izdići još jači, ne smijemo dopustiti da ovo sve bude uzalud - rekao je Španjolac.

Najtužniji igrač gubitničke momčadi je, donekle i očekivano, bio Brazilac Neymar kojem je glavni cilj pri dolasku u PSG bio osvajanje prestižnog trofeja. Nakon utakmice je bio uplakan i neutješan i dugo su ga na terenu tješili Bayernov branič David Alaba te strateg Bavaraca Hans-Dieter Flick. Ni nakon toga suze nisu prestajale, a potreseni napadač je u nevjerici dodirivao trofej, čisto da ga osjeti. I u njegovoj poruci nakon utakmice dala se vidjeti potresenost budući da je čestitao naslov krivom klubu na društvenim mrežama.

- Poraz je dio sporta, pokušali smo sve, borili smo se do kraja. Hvala svima na podršci i čestitke Bayeru - napisao je Neymar, a klub iz Leverkusena ubrzo je odgovorio:

- Zar smo mi osvojili Ligu prvaka? Neymar ne miješa ujaka Bayera s Bayernom, već radi obrnuto. Neymar ujaku Bayeru čestita kada je on i na odmoru. Budi kao Neymar.

Što se tiče osvajača, najviše reakcija fantastičnim su fotografijama izvukli Robert Lewandowski koji je u bračnom krevetu spavao s famoznim klempavim trofejem te Lucas Hernandez koji je stavio glavu u trofej podsjetivši na legendarnog Mr. Beana.

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije