Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski heroj

U glavnom turniru Wimbledona i 775. igrač s ATP liste

Marcus Willis
Press Association/Pixsell
27.06.2016.
u 08:15

25-godišnji Marcus Willis uspješno je prošao kvalifikacije.

I prije početka glavnog turnira u Wimbledonu Britanci imaju svog heroja. To je 25-godišnji Marcus Willis koji je uspješno prošao kvalifikacije, iako je tek 775. tenisač na ATP listi. Čak i njegov najbolji plasman (322. mjesto iz lipnja 2014.) iznimno je skroman, tako da je on najslabije plasirani tenisač koji je prošao wimbledonske kvalifikacije.

Da bi uopće dobio pozivnicu za kvalifikacije, Willis je morao proći pretkvalifikacije koje je organizirao Britanski teniski savez. Ondje se, naime, pozivnice ne dijele “po babi i stričevima”, pa ni po bogatim sponzorima, nego se svima nastoji pružiti jednaka šansa. Pa je simpatični Marcus, inače 23. igrač na britanskoj listi, ukupno morao dobiti šest mečeva (3+3) da bi ušao u glavni ždrijeb.

Do Wimbledona je zaradio ukupno 95.125 USD, a sad je bogatiji za 41.000 dolara.

>>Darija Jurak stigla do drugog naslova sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije