Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napušta li maksimir?

Turci: Petković je na izlaznim vratima Dinama, Bjelica ga želi čim prije dovesti, a evo za koliko novca

Zagreb: GNK Dinamo sletio u Grčku gdje će odigrati utakmicu protiv AEK Atena
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
26.08.2023.
u 12:43

Podsjetimo, vrata hrvatskog prvaka otvorena su, zasada u jednom smjeru, a kroz njih su u kratkom vremenu izašla trojica bitnih igrača. Dinamo je Boška Šutala prodao za 20,5 milijuna eura, Livakovića 6,6 milijuna, a Ivanušeca 8,5 milijuna. Hoće li se isto dogoditi i Petkoviću ili je sve još samo jedan trač iz Turske?

Trač uz kavu ili čaj ili pak najava ozbiljno posla, teško je biti siguran kako protumačiti nove naslove i objave turskih medija koji na sva zvona najavljuju dolazak Brune Petkovića. Napadač Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, pišu, na izlaznim je vratima Maksimira i pitanje je dana kada će potpisati za Trabzonspor.

Tamo ga željno iščekuje čovjek koji mu je podigao karijeru, hrvatski trener Nenad Bjelica, nastavljaju Turci koji smatraju da je želja za transfer obostrana. Time bi Petković ponovno postao sugirač Mislavu Oršiću koji doduše izbiva zbog ozljede nakon što je kod Bjelice prešao ljetos nakon tragičnog transfera u Southampton koji je ispao iz najvišeg ranga engleskog nogometa bez da je Oršiću dao ikakvu razumnu minutažu.

Da bi trasfer mogao biti izvjestan pokazuju i ozbiljne težnje Bjelice koji želi podići razinu igre Trabzona, a napadač kojega poznaje "u dušu" kao što je u slučaju Petkovića u tome bi mu bio jedna od važnih karika. Podsjetimo, turski mediji ranije su najavljivali i transfer Dominika Livakovića u Fenerbahče i u konačnici su bili u pravu.

Livi je s Maksimira stigao ovaj tjedan u Tursku i potpisao 6,65 milijuna eura težak petogodišnji ugovor. Koliko bi novca moglo biti u poslu s Petkovićem, nitko se sa sigurnošću ne usudi prognozirati, no pojavljuju se špekulacije da bi zbog skorog isteka ugovora igrač Dinama mogao biti kupljen za oko tri milijuna eura.

Novi trener Dinama, Sergej Jakirović koji je u Maksimirsku 128 stigao ovoga tjedna usred brojnih turbulencija u klubu kazao je kako želi zadržati Petkovića, no pitanje je hoće li moći jer igrač je u zadnjoj godini ugovora, a Turci će vjerojatno ponuditi izdašniju plaću.

Podsjetimo, vrata hrvatskog prvaka otvorena su, zasada u jednom smjeru, a kroz njih su u kratkom vremenu izašla trojica bitnih igrača. Dinamo je Boška Šutala prodao za 20,5 milijuna eura, Livakovića 6,6 milijuna, a Ivanušeca 8,5 milijuna. Hoće li se isto dogoditi i Petkoviću ili je sve još samo jedan trač iz Turske pokazat će dani pred nama.

Komentara 8

BL
Blatina19
15:29 26.08.2023.

Ovo je nenormalo. Svi igraci prodani ispod vrijednosti na transfermarktu. Nevidjena kradja

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
17:49 26.08.2023.

Ovi u Dinamu prodaju sve ispod cijene!Totalna rasprodaja!Sramota!

EJ
ejStef
19:08 26.08.2023.

Ma sramota, Livaković je imao 10 mil. klauzulu, a oni ga prodali za 6,6 mil. Petkovića navodno za 3 mil. A niti za Ivanušeca nisu baš dobili neku veliku cifru... A onog Francuza su platili 1,2 mil. i dali mu plaću istu ili veću od Petkovićeve.... I sad kako ih nazvati? Amaterima? Nesposobnima? Lopovima? I za to su se BBB borili? Mediji navijali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije