Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS S TURCIMA

Ninčević: Popularnost Slavena Bilića je golema, nadam se da ćemo se upoznati

Ivan Ninčević
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
02.11.2014.
u 09:10

– Činjenica je da Beșiktaș u prva četiri kola upisao četiri poraza, ali velika je stvar što smo, primjerice, na domaćoj utakmici protiv danskog Koldinga imali 6000 navijača. Nisu to navijači kao u Njemačkoj koji samo plješću. Ovo su bili nogometni navijači koji navijaju svih 60 minuta – rekao je Ivan Ninčević

Rukometaši Hrvatske nakon 19 godina ponovno gostuju u Ankari gdje će danas (15 sati po hrvatskom vremenu) odigrati utakmicu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2016. održati u Poljskoj. Nakon uvjerljive pobjede nad Nizozemskom u Koprivnici, danas nas očekuje malo teži suparnik. Ali ne i pretežak da bismo morali strahovati za pobjedu.

Beșiktaș na početku

– Turska ove godine prvi put ima klub u Ligi prvaka. Činjenica je da Beșiktaș u prva četiri kola upisao četiri poraza, ali velika je stvar što smo, primjerice, na domaćoj utakmici protiv danskog Koldinga imali 6000 navijača. Nisu to navijači kao u Njemačkoj koji samo plješću. Ovo su bili nogometni navijači koji navijaju svih 60 minuta – rekao je Ivan Ninčević, hrvatski reprezentativac koji igra u Beșiktașu.

Popularnost Slavena Bilića je velika, sada su Ninčević i Zrnić članovi obitelji Beșiktaș.

– Naravno, otići ćemo na neku nogometnu utakmicu i nadam se upoznati Slavena Bilića.

A hoće li danas biti puna dvorana kada igra reprezentacija?

– Ne vjerujem, bez obzira na to što je ulaz besplatan, jer ovdje su, što se tiče reprezentacije, puno popularniji nogomet, košarka i odbojka – istaknuo je Ninčević.

Iz njegova kluba igrat će danas za tursku reprezentaciju sedam igrača.

– Istina, poznajem ih sve dosta dobro, neki od njih imaju dobrih pojedinačnih kvaliteta, ali kao momčad neće nam biti nikakva prijetnja – kaže Ninčević, koji je prije nekoliko dana dobio društvo još jednog hrvatskog igrača u Beșiktașu.

– Kada nam se ozlijedilo desno krilo, predložio sam čelnicima kluba da dovedu Vedrana Zrnića. Poslušali su me, obavili razgovore i Zrnić je došao prije dva dana – kaže Ninčević.

Vedran Zrnić prošle sezone igrao je u poljskoj Wisli, a posljednji nastup za reprezentaciju imao je 2011. godine, kada je na svjetskom prvenstvu u Švedskoj proglašen za najbolje desno krilo.

Turci bez velikih natjecanja

Hrvatska je s Turskom do sada igrala četiri puta i sva četiri puta smo pobijedili. Prvi put u kvalifikacijama za EP 1996. godine, a drugi put u doigravanju za odlazak na EP 2004. godine u Sloveniju. Turska nikad nije bila ni na jednom velikom rukometnom natjecanju, a najdalje su dogurali kada su tri puta igrali u doigravanju za odlazak na EP, no redom su ih izbacivali Rusija, Švicarska i Hrvatska. Naši dečki imat će danas jednog navijača više.

>> Duvnjak: Operacija nije opcija, uvjeren sam da ću ići na SP!

Komentara 1

KA
kajinx
09:49 02.12.2014.

Pardon, 90 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije