Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolisti putuju u Los Angeles

Tucak otpisao Anića i Biljaku, pa sad kaže: Pokušat ćemo otići do kraja, do odličja!

Ivica Tucak
PIXSELL
02.07.2023.
u 21:20

Uoči polaska na tu posljednju etapu priprema Tucak je morao skresati popis igrača s 18 na 16, a prekobrojnima su se pokazali vratar Mate Anić i branič Matias Biljaka

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak ujutro otputovat će u Los Angeles na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. do 30. srpnja održati u japanskoj Fukuoki. Izabranicima Ivice Tucka, jasno, sparing-partner bit će selekcija SAD-a, koju već nekoliko godina uspješno vodi bivši srbijanski izbornik Dejan Udovičić. 

Uoči polaska na tu posljednju etapu priprema Tucak je morao skresati popis igrača s 18 na 16, a prekobrojnima su se pokazali vratar Mate Anić i branič Matias Biljaka. Na večerašnjem druženju s novinarima u kafiću Žabac (na bazenu Mladosti gdje je i središte HVS-a), izbornik je istaknuo: 

- Iza nas je onaj najzahtjevniji dio priprema, mislim da smo odradili sve što je trebalo, a ostaje nam još dovoljno vremena za glazuru forme i finalizaciju nekih detalja. I prije sam govorio da baš i nismo imali sreće sa ždrijebom, u skupini nas čeka jaka Mađarska, ali što je tu je, pokušat ćemo otići do kraja, pokušat ćemo osvojiti odličje. Najbolje bi bilo da osvojimo prvo mjesto, pa da se izravno plasiramo u četvrtfinale, ako ne, u osmini finala čeka nas Španjolska, Srbija ili Crna Gora, a to je malo teži put.   

Na posljednjem SP-u u Mađarskoj 2022. godine Hrvatska  je sačuvala svoj veličanstveni niz ulazaka u polufinale na svakom SP-u još od Montreala 2005., ali je prekinut niz osvajanja medalja još od Melbournea 2007. godine. No, naši se igrači nadaju da će sad otpočeti novu medaljonosnu seriju. 

- Sad smo svakako zreliji nego u Budimpešti prošle godine. Europsko zlato u Splitu dalo nam je dodatno samopouzdanje tako da mogu ustvrditi da smo sad puno bolja momčad. Ali idemo kao i uvijek, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati. Ja vjerujem: jako daleko - kazao je kapetan Ivan Krapić

Izbornik će u Japan povesti 15-oricu igrača, što znači da će nakon Kalifornije otpasti još jedan. Za svaku će utakmicu u Fukuoki prijavljivati po 13 igrača, ali moći će ih mijenjati i to bi za nas mogao biti povoljan detalj. 

I što poručiti našim dupinima nego: Sretno! I vratite se s medaljom! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije