Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIJETA

Trenutak povijesti: Werdum 'udavio' Velasqueza i postao pravi UFC prvak

Cain Velasquez i Fabricio Werdum
Foto: Fightsite
14.06.2015.
u 10:54

- Za ovo sam se mentalno pripremao dvije godine, ne samo dva mjeseca prije meča. Vjerovao sam u sebe, kao i moj tim. Mnogo puta sam vizualizirao ovaj trenutak u svojoj glavi. Vježbao sam ovu giljotinu. Samo sam čekao trenutak - rekao je Werdum.

Fabricio Werdum više nije privremeni svjetski teškaški prvak, nakon što je, sredinom treće runde borbe protiv Caina Velasqueza, dosadašnjeg prvaka savladao gušenjem, on je postao onaj jedini i punopravni, odnosno 14. UFC-ov teškaški prvak. U fantastičnoj sunaslovnoj borbi, Eddie Alvarez je savladao Gilberta Melendeza, piše Fightsite.

Čekao je i dočekao svoju priliku. Tako se može opisati krajnji ishod borbe te način na koji je Fabricio Werdum osigurao naslov jedinog i neosporenog (undisputed) teškaškog prvaka svijeta, najjače svjetske MMA organizacije, UFC-a. No, ne može se reći da je bilo samo čekanje u pitanju, jer su oba borba do tad odradili fantastično.

Već prva runda dala je do znanja kako je Werdum spreman na sve, krenuvši od Cainove agresije, do nevjerojatne kondicije, no nije bilo lako. Unutar prvih pet minuta, prvak je uspio svog protivnika ozbiljno pogoditi i bacio u knockdown, ali izgleda da je ipak bilo manje ozbiljno, nego što je izgleda. Tako su prvu rundu priveli kraju kroz podjednaku stand up borbu, a slično je izgledala i ona druga. Obojica su bez ikakvog straha ulazili u izmjene te se očekivalo da bi jedan udarac mogao presuditi.

No, nije presudio udarac. Presudio je savršen Werdumov tajming na pokušaj rušenja. Velasquez se, nakon primanja lijevog krošea, spustio i krenuo na hvatanje Werduma oko pasa, a ovaj je to iskoristio da bi uhvatio vrat, kad su završili na podu, to je već bilo prečvrsto i Cainu Velasquezu nije ostalo ništa drugo nego da tapka.

- Za ovo sam se mentalno pripremao dvije godine, ne samo dva mjeseca prije meča. Vjerovao sam u sebe, kao i moj tim. Mnogo puta sam vizualizirao ovaj trenutak u svojoj glavi. Vježbao sam ovu giljotinu. Samo sam čekao trenutak - rekao je Werdum.

>> Ništa ne smiruje kao uređivanje i održavanje travnjaka! Moj najdraži hobi!

Komentara 3

SC
schwertransport
10:12 20.06.2015.

Kao da gledam Filipovica protiv Minotaura izbjegava borbu u parteru....zna da je Werdum trenutno najbolji na svijetu u borbi na podu! Cain je lose fizicki bio pripremljen, stari lisac je to dobro iskoristio.

DI
DiogenIZsinope
12:17 14.06.2015.

neka ga je udavio.ja bi im noževe dao pa nek ljudi uživaju do kraja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije