Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči finala

Trening vatrenih u Rotterdamu: Zašto Modrić i Brozović sjede iza gola i ne igraju loptom?

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.06.2023.
u 19:26

Pretposljednji trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči finalnog okršaja sa Španjolskom održan je danas na terenu akademije Feyenoorda. Nekoliko igrača je naknadno nije igralo loptom, no vjerojatan razlog iza toga je jednostavan.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je održala pretposljednji trening uoči finala Lige nacija koje u nedjelju u 20:45 igraju protiv Španjolske. Trening je održan u Varkenoordu na terenima akademije nizozemskog prvaka Feyenoorda. Stadion De Kuip nalazi se nedaleko od igrališta na kojem je reprezentacija trenirala.

Trening je regularno tekao i svi su igrači sudjelovali, no kasnije su Luka Modrić i Marcelo Brozović sjedili iza gola u punoj opremi i kopačkama te nisu sudjelovali u igri loptom. Andrej Kramarić se istezao nekoliko metara dalje, a pored terena bio je i Luka Ivanušec. Iz HNS-a uvjeravaju su kako će svi biti spremni za finale i za pretpostaviti je kako su pošteđeni jačeg treninga da bi uhvatili nešto više odmora između utakmica.

GALERIJA Čudesna atmosfera na stadionu u Rotterdamu: Više od 20 tisuća Hrvata nadglasalo domaćine

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/76

Naime, Marcelo Brozović i Ivan Perišić nisu trenirali s ostatkom momčadi. Perišić je uvodnih 15 minuta trčao oko terena, dok je Marcelo Brozović stajao sa strane i razgovarao s izbornikom Dalićem. Nakon 15 minuta Perišić i Brozović su napustili teren. Iz HNS-a uvjeravaju kako je sve u redu i kako su igrači napustili trening iz predostrožnosti.

Dan nakon trijumfa u polufinalu protiv Nizozemske, "Vatreni" nisu trenirali, već su u sklopu hotela obavili regeneraciju. Sada se vraćaju ustaljenom ritmu. U petak i subotu će normalno trenirati, subota donosi i medijske obveze za izbornika i jednog igrača na stadionu De Kuip, a u nedjelju je veliko finale nakon kojeg ćemo doznati tko će biti treći pobjednik Lige nacija. U prva dva izdanja slavili su Portugal (2019) i Francuska (2021).

GALERIJA Hrvatska pobijedila Nizozemsku 4:2 u polufinalu Lige nacija

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/291

Modrić i Kramarić su u srijedu protiv Nizozemske zabili pogotke iz penala i tako uz golove Maria Pašalića i Brune Petkovića doveli Hrvatsku do finala. Kapetan je dobio izvrsne ocijene i zaslužio ovacije kako na stadionu tako i u nogometnoj javnosti, a od iznimne će važnosti biti i u finalnom susretu.

I iza Brozovića je vrlo zahtjevna završnica sezone. S Interom iz Milana izborio je treće mjesto Serie A te najboljoj momčadi sezone, onoj Manchester Cityja, izvrsno parirao u finalu Lige prvaka koju su ipak izgubili rezultatom 1:0. Podsjetimo, Real Madrid je na Etihadu protiv Cityja izgubio s čak 4:0.

Za finale se osim igrača spremaju i navijači. Već je u polufinalu atmosfera bila nezaboravna s oko 15 do 20 tisuća navijača vatrenih, a velika navala se očekuje i ovoga vikenda. UEFA je već povećala broj ulaznica sa prvotnih 13-ak tisuća dostupnih hrvatskim navijačima. Osim u Nizozemskoj, velika navijačka događanja ovih se dana organiziraju i na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI:

Ukoliko hrvatska nogometna reprezentacija nadjača Španjolsku koja je trenutno favorit s koeficijentom 2.10 na pobjedu, spram 3.80 na pobjedu Vatrenih, Grad Zagreb će u suradnji s udrugom "Mi Hrvati" organizirati veliki doček u Zagrebu. Očekuje se da bi u tome slučaju vatreni u Zagreb trebali sletjeti oko 12:20, do 14 bi trebali biti na Trgu, a događanje bi trebalo potrajati oko sat vremena.

VIDEO Dalić o Modriću: Baš je rekao kao da ga tjeraju u mirovinu. Jedini je i neponovljivi

Komentara 8

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:34 16.06.2023.

i ja se čudim, imaju sa loptom još toliko toga za naučit, a i cijela karijera je pred njima

KU
Kujttim
21:16 16.06.2023.

Kakve gluposti? Zašto sjede iza gola i ne igraju loptom? Postoji razlog, ali jedan je taj da je stručni stožer procijenio da je tako najbolje za momčad i za igrače.

Avatar antikomunist2
antikomunist2
23:14 16.06.2023.

"Nekoliko igrača je naknadno nije igralo loptom, " - sve u jednoj rečenici! Pa sad neka čitatelj nagađa jesu ili nisu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije