Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio derbi

Trener Dinama uoči susreta s Hajdukom otkrio odličnu vijest za svoje navijače

Mario Cvitanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
17.02.2018.
u 14:37

- Želim da moji igrači istrče na teren, uživaju u nogometu. Da budu sretni, nasmijani, da daju sve od sebe, da igraju jedan za drugog

U nedjelju nas očekuje najveći derbi hrvatskoga nogometa. U 15 sati na Maksimiru vodeći Dinamo dočekuje Hajduk, a u oba tabora vjeruju u svoju kvalitetu.

Danas je taj susret najavio trener Dinama Mario Cvitanović, a na početku je imao potrebu nešto pojasniti.

-  Želim se prvo referirati na utakmicu u Osijeku. Nakon susreta jedna se moja izjava protumačila bahato i prepotentno je prenesena, a to je da sam se uzvisio u pobjedi. Naprotiv, cijenim apsolutno svačije mišljenje i možda je novinar koji je to interpretirao u moj odgovor otišao u pogrešnom smjeru. Iskoristili smo naše greške u analizi sljedeće utakmice. Nismo prepotentni, arogantni i bahati, ali vjerujemo u sebe. Vjerujemo u našu kvalitetu i želimo utakmicu odraditi uz dobru igru, entuzijazam, karakter i sve što smo trenirali. Želimo se prezentirati na najbolji mogući način, uz osjećaj užitka, zabave i pripadnosti plavom dresu, rekao je Cvitanović pa dodao:

- Očekujemo kvalitetan Hajduk, ali zamaramo se temama koje možda nisu toliko bitne za nas. Najbitniji smo mi i moja ekipa, kako ćemo mi reagirati. Kako će prezentirati sebe, momčad i dres koji nose.

Otkrio je strateg modrih i kakva taktika mora biti sutra želi li njegova momčad do pobjede.

- Trebamo biti dobri u svim segmentima i parametrima da bismo mogli biti učinkoviti, opasni, da bismo mogli zabijati golove i da ne primimo golove. Nogomet se igra 11 na 11 i nema posla više ili manje za određenu ekipu. Ako prednja i vezna linija igraju dobro, onda zadnja linija nema toliko posla. Ako prednja linija nije dobra, automatski nastaju problemi za zadnju liniju. Svaki igrač treba dati maksimum, prepoznati ono što koristimo u našoj igri i onda cijela ekipa izgleda dobro. Ekipa nije jedan pojedinac, kazao je trener Dinama i svojim navijačima otkrio dobru vijest - svi igrači su spremni i konkuriraju za sastav pa tako Cvitanović na raspolaganju ima sve najbolje igrače.

Nada se da će njegova momčad imati snažnu podršku s tribina.

- Očekujemo veliku podršku i to nam puno znači. Ništa ne može zamijeniti pljesak s tribine. Zadovoljstvo navijača ništa ne može platiti. Za to igramo i za to se živi i uživa. Nisu bitni bodovi niti novac niti nešto drugo, bitan je osjećaj sreće i zadovoljstva. Uz navijače i njihovo zadovoljstvo, naš je osjećaj još ispunjeniji.

Poruka za kraj:

- Želim da moji igrači istrče na teren, uživaju u nogometu. Da budu sretni, nasmijani, da daju sve od sebe, da igraju jedan za drugog i da se na kraju utakmice svi zajedno možemo veseliti ili tugovati, ali uz uvjet da smo dali sve od sebe. Nogomet je na kraju ipak igra.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:11 17.02.2018.

Dražen Besek: "Današnji HNK Hajduk Split i GNK Dinamo Zagreb? Ma, ne mogu stati u istu rečenicu. Dinamo je pet do deset koplja iznad Hajduka, i ne vjerujem da će se to ubrzo promijeniti. Dinamo je danas europski organiziran klub. Točno se zna tko šta radi. Zato igrači i vole dolaziti u Dinamo. Hajduk je sve to imao, ali je onda organizacijski lutao, sad se napokon polako vraća.

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
14:51 17.02.2018.

Odlična vijest za nas balkanske navijače je besplatna ulaznica, poklonjeni burek i mogucnost da vrijeđamo i psujemo dušu, srce I gazdu modre svetinje pravog hrvata gospodina Zdravka Mamića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije