Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BRUKA' JE SVE VEĆA

Trener Ballkanija otkrio recept za pobjedu: Raspolaže upravo onim što Jakirović traži

Priština: FC Ballkani i GNK Dinamo u utakmici 2. kola UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
06.10.2023.
u 15:34

Prema pisanju kosovskih medija, većina tamošnjih prvoligaša ima godišnji proračun manji od pola milijuna eura. Toliko je Ballkani zaradio samo slomivši Dinamo, a ulaskom u grupnu fazu Konferencijske lige u džep su spremili više od tri milijuna eura

Dinamo je u drugome kolu Konferencijske lige doživio potpuni krah. Golovima u 44. i 83. minuti kosovski prvak Ballkani srušio je hrvatskog prvaka. Na Maksimiru se traži krivca, Sergej Jakirović sinoć je bio gotovo spreman otići s klupe pa mu je klub dao punu podršku. Na meti kritika je transfer politika uprave, igrači – novi i stari.

S druge strane na Kosovu se slavi. Nakon što su u prvome kolu izgubili od Viktorije Plzen, momčad Ballkanija savladala je trom, loš i po svemu katastrofalan Dinamo te tako u blagajnu stavila pola milijuna eura, koliko je nagrada za pobjedu u grupnoj fazi ovoga natjecanja. O uspjehu svoga kluba za Telegrafi je govorio i oduševljeni trener Ilir Daja.

GALERIJA Katastrofalni Dinamo doživio tešku sramotu, na Kosovu poražen od nogometnih anonimaca

Priština: FC Ballkani i GNK Dinamo u utakmici 2. kola UEFA Konferencijske lige
1/5

"Moji igrači su pobjednici. Svi se mi zajedno borimo za uspjeh do kojeg smo stigli. S momčadima poput Dinama, zbog njihova velikog iskustva, obično ne možete odigrati tako briljantnu utakmicu. Ali mi smo tu razliku ublažili zajedništvom i borbom", izjavio je Daja.

"Proučili smo protivnika i unatoč rezultatu 2:0, to je momčad koju treba maksimalno respektirati zbog vrijednosti koje predstavlja. Dinamo u nekim igračima ima jake adute, ali pronašli smo način da neutraliziramo njihove prednosti. I to je pozitivno u ovoj priči, ali, bez karaktera igrača koje vodim, ovaj uspjeh ne bi bio moguć", zaključio je trener pobjedničke momčadi.

VEZANI ČLANCI:

Inače, prema pisanju istoga portala. Zarada od pola milijuna eura nevjerojatno je velika za tamošnje klubove. Više od pola klubova prvog razreda kosovskoga nogometa ima godišnji proračun manji od pola milijuna eura. Treba napomenuti da je samo prolaskom u skupinu Ballkani zaradio više tri milijuna eura.

VIDEO Mamić komentirao Dinamov poraz i zapalio društvene mreže. Pozivaju ga da se vrati na Maksimir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije