Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA TRAŽI POBJEDU

Traore protiv Cibalije počinje na klupi

Istra 1961
Saša Miljević | VLM
19.09.2009.
u 12:48

Pula je napokon vraćena na prvoligašku kartu Hrvatske! Iščekivanju i dramama na ovaj je način došao kraj, pa sada Scoria i dečki imaju sve uvjete ne bi li opravdali ukazano im strpljenje, a kamoli bolje prigode od velike utakmice odmah na otvaranju.

SRC Uljanik Veruda do kraja će godine biti novi - stari dom momčadi Istre 1961, budući da je i ovaj najnoviji ustupak Izvršnog odbora HNS-a, privremenog karaktera, budući su sve oči i dalje uprte u obnovu gradskog stadiona Alde Drosine.

No, u klubu su napokon dobili prigodu "stati na svoje noge" i pred navijačima pokazati koliki su im realni dosezi.

Prvi im zadatak sigurno neće biti lagan, budući da će danas u 16.30 sati ugostiti odličnu momčad Cibalije. Vinkovčani su nakon prvih sedam odigranih kola na visokom drugom mjestu. Stoga u klubu već pozivaju na oprez pri prognozama današnjeg ishoda, ali i naglašavaju kako im je ostvareno domaćinstvo najveći motiv.

- Jedno je sigurno, a to je da ćemo protiv Cibalije ostaviti i srce na terenu - izjavio je uoči utakmice Elvis Scoria.

- Protiv sebe imamo iskusnu momčad, koja ne samo da igra na rezultat, već i jako teško prima golove. Nadam se da smo proteklih dana uspjeli doraditi igru u obrani, budući da nam je najveći problem bila upravo koncentracija, zbog čega smo olako primali zgoditke - komentirao je.

Povratak Traorea
S današnjim sastavom Scoria neće imati puno problema. U Pulu se napokon vratio i odmetnuti malijski reprezentativac Kalilou Traore, a čak će i Barišić i Marković biti spremni.

Iako svoj konačni sud uvijek taji do početka susreta, u odnosu prema susretu protiv Osijeka neće biti većih promjena.

I dalje je pitanje rasvjeta
Radost i olakšanje koje se u sportskom životu grada osjetilo nakon potvrde iz Hrvatskog nogometnog saveza nisu umanjile dvojbe u vezi s budućim susretima na Verudi. Naime, i dalje je glavni problem stadiona rasvjeta.

Kako su izravni televizijski prijenosi u sklopu emisije Volim nogomet uvjetovani kvalitetnom stadionskom rasvjetom, pulski gradski čelnici u što kraćem roku morat će riješiti taj problem.

Mogućnost da se Istra 1961 široj hrvatskoj javnosti predstavi kroz susrete s dva najveća domaća kluba, Dinamom i Hajdukom, trebali bi biti dovoljno jamstvo isplativosti takve investicije. Povratak nogometaša u svoj grad sigurno će privući i veći broj navijača.

Istra 1961: Lisjak - Bodrušić, Kacić, Pauletić, Švrljuga - Anđelković, Marković - Župan, Okić, Mašić - Šehić. Traore će, pak, sigurno utakmicu početi na klupi za rezervne igrače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije