Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOV DRAGULJ

Transferom u Everton 19-godišnji Vlašić će zaraditi nevjerojatan novac

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
30.08.2017.
u 08:45

Stara je priča da su Hajduk i Vlašić dogovorili da početna tri milijuna eura odštete ide klubu, a ostatak se dijeli 50:50.

Nikola Vlašić danas bi trebao odletjeti prema Engleskoj gdje će odraditi liječnički pregled u Evertonu. Nakon što 19-godišnji igrač Hajduka potpiše ugovor, postat će najskuplji igrač u povijesti kluba i s trona skinuti Nikolu Kalinića kojega je Blackburn platio 7,5 milijuna eura.

Everton bi Hajduku trebao uplatiti 8,7 milijuna eura, ali navodi se i da je bonus ako klub uđe u Ligu prvaka milijun eura, kao i da će Hajduk dobiti deset posto od idućeg Vlašićeva transfera, piše Goal.

Stara je priča da su Hajduk i Vlašić dogovorili da početna tri milijuna eura odštete ide klubu, a ostatak se dijeli 50:50. Što bi u slučaju 8,7 milijuna značilo da će Hajduk zaraditi 5,85 milijuna, a Nikola u džep pospremiti 2,85 milijuna eura. No, pojavila se i komplikacija oko raspodjele transfera.

1/8

Naime, kad je Vlašić u travnju 2015. potpisivao svoj drugi ugovor s Hajdukom, u njemu je bila i klauzula o podjeli novca od budućeg transfera – do tri milijuna eura kompletna odšteta pripadala je Hajduku, a preostali iznos dijelio bi se u omjeru 70:30 u korist kluba. No u ugovoru je bila i klauzula prema kojoj se automatski, čim Vlašić potpiše još jedan ugovor s Hajdukom, iznos odštete iznad tri milijuna eura više ne dijeli u omjeru 70:30, nego 50:50.

I jedna i druga strana smatrale su kako je sve jasno, kako se nakon potpisa aneksa ugovora u studenom 2015. odšteta iznad tri milijuna eura dijeli u omjeru 50:50, sve  dok ugovor u ruke nisu uzeli pravnici i pronašli problem. 

Striktno pravno gledano, Hajduk i Vlašić nikad nisu potpisali novi ugovor, nego tek aneks postojećega, te je prema tome i dalje aktualna podjela transfera u omjeru 70:30 u korist kluba. Čelnicima Hajduka ruke su vezane, svjesni su da baš i nisu posve u pravu, no opet, kad bi podijelili transfer 50:50, dakle mimo važećeg ugovora, prekršili bi zakon. I zato su Kos i Vlašićevi zastupnici dogovorili da će rješenje potražiti na arbitraži koja bi trebala dati obvezujuće tumačenje može li se potpisani aneks smatrati novim ugovorom ili ne, odnosno, hoće li se novac od transfera iznad tri milijuna eura na kraju podijeliti u omjeru 70:30 ili pak 50:50.

Nikolina će plaća u Evertonu biti milijun eura godišnje neto (615.000 kuna mjesečno), dok je u Hajduku igrao za 180.000 eura...

Na dolasku Vlašića inzistirao je trener Evertona Ronald Koeman, koji se uživo mogao uvjeriti u njegovu kvalitetu u utakmicama posljednjeg pretkola Europske lige. Engleski klub je bio bolji od Hajduka, ali Vlašić je u obje utakmice pružio odlične partije.

Komentara 37

Avatar lisabon
lisabon
09:49 30.08.2017.

I sada,na primjer,Vlasic sa svog racuna isplati novac nekoj trecoj osobi.Po optuznici za Mamica,taj treci je ostetio Hajduk za taj iznos i drzavu za porez.I kad je u vlasicevom transferu sve "cisto" postavlja se pitanje od kuda ce se platiti menadjeru ili menadjerskoj agenciji?To,u slucaju Mamica,nije legalno,nego spada u domenu stete nanesene Hajduku.I na kraju pitanje,kome ce menadjer ili agencija platiti porez,a kome i koliko Hajduk ?

Avatar petrolio
petrolio
11:11 30.08.2017.

sada očekujemo od udruge naš hajduk kaznenu prijavu protiv uprave hajduka i vlašića zbog varanja države s porezom kao i kluba koji ostaje bez velikog dijela novca! ali naravno da od toga ništa jer oni svoju močvaru ne žele isušiti

MA
Magnificus
11:06 30.08.2017.

nevjerojatno kako sada hajduk pokušava prevariti vlašića i dati mu 30% umjesto 50%! ako je dogovor bio da vlašić dobija 50%, onda su lako sada mogli formalno potpisati novi ugovor kako bi ispoštovali dogovoreno, a ne maloga ovako prevariti jer je to kao bio anex, a ne novi ugovor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije