Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAO SE ZA SP

Tragedija u Splitu: Preminuo poznati jedriličar, našli ga krvave glave

Jedrenje
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
06.02.2018.
u 21:38

Perković i Vitturi zatekli su Cicarellija u jedrilici okrvavljene glave, te su mu odmah pružili i pomoć, izvadili ga na ponton, pozvali prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa

U Splitu je smrtno u utorak poslijepodne pri povratku s treninga smrtno stradao poznati splitski jedriličar, 70-godišnji Lukša Cicarelli.

Kormilar klase finn, koji se spremao za veteransko svjetsko prvenstvo ovog svibnja u Španjolskoj, nakon sat i pol jedrenja po jugu jačine oko 20 čvorova, vraćao se u matičnu luku, u Uvalu baluni. Pred sam ulaz u valu, ispred benzinske postaje, Cicarelli se prevrnuo sa svojom jedrilicom, koju je brzo i ispravio te nastavio jedriti prema pontonu i hangaru matičnog kluba Labud, javlja Slobodna Dalmacija

Oko 14.45 sati, mladi laseraš Dominik Perković i njegov trener Marko de Micheli Vitturi, primijetili su kako se Lukšin finn nekontrolirano vrti ispred prvog "Navinog" mula. Zatekli su Cicarellija u jedrilici okrvavljene glave, te su mu odmah pružili i pomoć, izvadili ga na ponton, pozvali prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:11 07.02.2018.

Ja mislio Piranski jedriličar nismo mi te sreće, pokoj duši poginulog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije