Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BORBA PROTIV MAFIJE'

Torcida i Naš Hajduk zbog HNS-a napustili okrugli stol: 'Nema suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa!'

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
12.10.2016.
u 19:47

Također su rekli, ne spominjući izravno ime Zdravka Mamića, kako im je neprihvatljivo raspravljati "sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna

Predstavnici Kluba navijača Torcida i udruge Naš Hajduk napustili su u srijedu u Splitu okrugli stol na temu "Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti" vidjevši, kako su rekli, da na njemu sudjeluju i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koje su nazvali "uzurpatorima."

– Kad su predstavnici navijača i članova Hajduka jutros došli na sastanak, vidjeli su da se će na njemu sudjelovati i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Luka Radat, član Izvršnog odbora Kluba navijača Uvijek vjerni te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a – navodi se zajedničkom priopćenju Torcide i udruge Naš Hajduk.

Istaknuli su kako ne žele davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju te su tražili od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu.

– Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup – obrazložili su Torcida i udruga Naš Hajduk svoje današnje napuštanje okruglog stola.

Također su rekli, ne spominjući izravno ime Zdravka Mamića, kako im je neprihvatljivo raspravljati "sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna.

Kako su naveli, postupkom napuštanja okruglog stola Torcida i udruga Naš Hajduk poručuju institucijama u zemlji i inozemstvu, kojima su se više puta obraćali, da suradnje "s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti."

– Budući da se HNS na dijalog s Hajdukom i navijačima koji nisu na njihovoj platnoj listi odaziva samo kad ih natjeraju, s nestrpljenjem čekamo dan kada će ih se natjerati i da mafijaše izbace iz svojih redova te počnu provoditi zakone Republike Hrvatske – istaknuli su iz Torcide i udruge Naš Hajduk.

>> Napadaču na suca Marića određen istražni zatvor, za ostalim mladićima još se traga

Komentara 14

KR
kruni
20:20 12.10.2016.

Da se Zakoni primjenjuju oni bi bili u Zatvoru , treba im svima Suditi , a kad je Utakmica sve pozatvarat u trajanju Utakmice !

77
777CRO
20:17 12.10.2016.

Hajdukom vlada jovanovic- ostojic- pupovac- stanimirovic ... sta se dogadja i kako su samo cetnici , petokolonasi i abolirani tiho okupirali ponos Hrvata !!! Do kada? Kome smeta uspjeh hrvatskog nogometa ??! Znamo , znamo ...

MA
magnum2013
20:11 12.10.2016.

Lako je za okrugli stol. Bilo bi nam draže da napuste hrvatski nogomet. Da osnuju neku blitvarsku ligu i budu prvi slijedećih sto godina. Sami da određuju pravila, imenuju suce, a izbacuju sve one koji pokušaju pošteno.Najveći mafijaši, dužnici i g.... drugima vrše predavanja o poštenju i moralu. Ova Hrvatska bila je poznata po poštenju dok nismo u Zgareb uvezli mafijaše od formata. Ivo, Nadan, Kalmeta, Ličioci tunela, prodavači vojnih kamiona, najzaduženiji klub u Hrvatskoj. Moral! Svaka vam čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije