Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekord

Tony Parker postao najbolji strijelac Eurobasketa u povijesti

Tony Parker
Youtube Screenshot
08.09.2015.
u 11:15

- Kada sam počeo karijeru, nisam ovo mogao zamisliti. Čast mi je biti među igračima s takvim postignućima, rekao je Parker.

Francuska je pobijedila Poljsku u trećem kolu Eurobasketa (69:66), a susret je obilježio i rekord Tonyja Parkera (33) koji je postao najbolji strijelac europskih prvenstava.

Poljacima je ubacio 16 koševa i ukupno stigao do 1046 poena pretekavši Grka Nikosa Galisa (1030). Treći je Nijemac Dirk Nowitzki sa 1013 koševa.

- Kada sam počeo karijeru, nisam ovo mogao zamisliti. Čast mi je biti među igračima s takvim postignućima, rekao je Parker.

Sjajni igrač San Antonio Spursa dosad je nastupio u 62 utakmice na Europskim prvenstvima, a naslov je osvojio 2013. godine. Za Francusku je debitirao 2000. i od tada odigrao više od 150 utakmica.

 

>>Luda pobjeda BiH! Kikanović zabio tricu za produžetak, a onda pogodio za slavlje

Komentara 1

DA
davidjugo
15:58 08.09.2015.

S tim da je Nikos Galis to postigao na 33 utakmice,skoro pa duplo manje nego Parker.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije