Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolska Euroliga

Točno u podne žapci ulaze u utakmicu godine

'22.04.2009.....Zagreb...spo...Bazen Mladosti uz Savu.Cetvrtfinale Eurolige: Mladost - Olympiacos.Petar Muslim.Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
12.02.2010.
u 17:00

Mladostašima je potrebna pobjeda, dok su jugaši u mnogo povoljnijoj situaciji – u dva preostala susreta dovoljan im je samo bod.

Sutra točno u podne obračunat će se u Barceloni vaterpolisti Mladosti i Barcelonete. Pobjedniku se širom otvaraju vrata četvrtfinala Eurolige, a poraženi će se od nje morati oprostiti već u skupini. Mladostaši se nadaju da njihova europska avantura neće biti gotova.

– Neće nam biti lako jer je Barceloneta dobila obje utakmice kod kuće, ali došao je trenutak kad naši igrači moraju ostaviti srce u bazenu i igrati mnogo bolje, a nadam se i pobjedi – kazao je trener Mladosti Emil Nikolić.

Žapci posljednji put nisu prošli skupinu 2007. godine kada ih je vodio Veselin Đuho. Lani i preklani bili su sudionici završnih turnira, ali su oba puta (u Barceloni i Rijeci), pod Bonačićevim vodstvom, bili četvrti. Ukupno su od 13 završnih turnira nastupili na šest (pet puta s Bonačićem), tri puta nisu prošli skupinu a jednom su eliminirani u četvrtfinalu (2004.).

U mnogo povoljnijoj situaciji od mladostaša su jugaši. Njima je potreban samo bod kako bi izborili nastup u četvrtfinalu. Ispada da je to laka misija, ali pogled na protivnike sugerira da to nije baš tako. Jug danas u 20 sati gostuje u Kotoru kod Primorca, dok u posljednjem kolu u Gruž dolazi Vasas.

– Mi u Kotor idemo pobijediti. Ne govorim to bahato, jer naravno da mi nismo favoriti pošto je Primorac u odličnoj formi. Međutim, pokazali smo ove godine kako se možemo nositi s njima – istaknuo je Jugov trener Elvis Fatović.

U dva ovogodišnja susreta Juga i Primorca uspješniji su bili Dubrovčani (pobjeda 14:7 u Jadranskoj ligi i 9:9 u Euroligi).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije