Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar

'To smo namjerno učinili kako bi razvijali momčadski duh'

23.10.2019.
u 07:24

Pozvali smo namjerno puno igrača. Želimo proširiti bazu reprezentacije, želimo vidjeti jesu li igrači spremni na žrtvu, u jednoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini koja je pred nama - rekao je Červar

Muška i ženska rukometna reprezentacija Hrvatske okupile su se u Zagrebu gdje će u srijedu odigrati prijateljske susrete protiv Njemačke.

Rukometašice će u Areni igrati od 17, a rukometaši od 19,30 sati. Lino Červar, izbornik muške reprezentacije okupio je trenutačno najbolje igrače.

1/5

– Pozvali smo namjerno puno igrača. Želimo proširiti bazu reprezentacije, želimo vidjeti jesu li igrači spremni na žrtvu, u jednoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini koja je pred nama. Dio njih stigao je s ozljedom poput Igora Karačića, ali su tu da razgovaramo, razvijamo momčadski duh. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi. Najjača liga svijeta, supermoćna reprezentacija, izazov je za svakoga – istaknuo je Lino Červar.

Hannover odavno rasprodan

Domagoj Duvnjak najbolje poznaje igrače njemačke reprezentacije jer već godinama igra u Njemačkoj, prvo u Hamburgu, sada u Kielu.

– Njemačka dolazi u najjačem mogućem sastavu. Popunjeni su na svakoj poziciji s dva kvalitetna igrača. Dobro ih poznajemo jer smo s njima igrali na Svjetskom prvenstvu. Dobro, to je bila jedna drugačija utakmica. Puna tenzija, oštrih prekršaja. Ali, to je bilo Svjetsko prvenstvo i razumljivo je da se igra na sve ili ništa. Ovo su prijateljske utakmice, ali daleko od toga da neće biti napeto – istaknuo je Duvnjak.

Uzvratne utakmice igrat će se u Hannoveru, a ondje je dvorana rasprodana već prije nekoliko mjeseci. Pitanje je hoće li biti puna Arena. Muška reprezentacija posljednji put je u Areni igrala na Europskom prvenstvu 2018. godine, a ženska reprezentacija nije nikad igrala u najvećoj zagrebačkoj dvorani.

– Za Hannover me ne čudi jer Njemačka jako voli rukomet. Nadam se da će i Arena biti dupkom puna – istaknuo je Duvnjak.

Njemačka u zadnje vrijeme igra u obrani 6-0, ali i 5-1 s isturenim Pekelerom koji igra s Duvnjakom u Kielu.

Kielu ide jako dobro

– Igraju agresivno obje vrste obrana. Jako su visoki, imaju dva odlična vratara. Vjerujem da će u ove dvije prijateljske utakmice probati obje obrane – kaže Duvnjak koji ove sezone igra jako dobro za Kiel.

– Zasad Kielu ide jako dobro, kako u njemačkom prvenstvu tako i u Ligi prvaka. Želimo ove sezone napasti sve moguće trofeje. Želimo ove sezone na završni turnir Lige prvaka. Bilo bi super kada bismo bili prvi u skupini tako da ne moramo igrati osminu finala – zaključio je Duvnjak.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske reprezentacije, na raspolaganju neće imati najjaču postavu. Nema nijedne igračice koja igra u inozemstvu, ali nema ni jedne igračice Podravka Vegete. Iz Koprivnice su zamolili HRS da oslobode njihove igračice zbog važnih utakmica u Ligi prvakinja. Zanimljivo je da su se sve igračice njemačkog Bietigheima, koje također igraju u Ligi prvakinja, odazvale reprezentaciji.

– Nismo kompletni, i to je velika šteta. Zato neću o onima kojih nema, već o onima koje su tu. To su igračice koje dobro igraju u hrvatskoj ligi. Prvi put igramo u Areni, pa je i to dodatno opterećenje – rekao je Šoštarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije