Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO MILUN

To je škola koju sam skupo platio i neću je nikad zaboraviti

Marko Milun
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
03.04.2018.
u 07:26

– Najvažniji su mi treninzi i odmor i zato ne izlazim. S dobrim savjetima o režimu života pomažu mi prijatelji iz kluba i suvježbači Hrvoje Sep i Alen Babić. Poput njih, jako puno mi pomažu i klupski liječnik Tadija Petrović te tajnik kluba Slobodan Mufić.

S Europskog prvenstva boksača do 22 godine, naši predstavnici vratili su se sa tri medalje, a uz srebrnog člana riječkog Predatora Lea Cvetkovića i brončanog borca zagrebačkog Gladijatora Tonija Filipija, najviše pozornosti stručne javnosti ipak je izazvalo srebro superteškaša Marka Miluna (21).

Morao sam otići do kraja

– Svjestan sam da je europsko srebro veliki uspjeh, no trener Leonard Pijetraj i ja mislimo da sam mogao otići do kraja. Nažalost, nisam dovoljno slušao trenera o taktici, ponijelo me srce – rekao je Marko Milun.

Je li mu barem utjeha to što je bio najneiskusniji borac prvenstva?

– Ja to tako ne gledam. I sa 12. borbom u životu mogao sam osvojiti zlato. Kada sam izgubio, trener mi je rekao da sam pobijedio sam sebe. U prva četiri meča sam ga dosta dobro slušao i boksao s glavom, a u finalu sa srcem. To je škola koju sam skupo platio i neću je nikad zaboraviti.

Osim što za njega kaže da je najveći talent kojeg je ikad imao u rukama, a kroz njegovu školu boksa prošli su i Hrgović, Mansour, Sep i Preskar, trener Pijetraj ističe da je Marko pravi Spartanac.

– Najvažniji su mi treninzi i odmor i zato ne izlazim. S dobrim savjetima o režimu života pomažu mi prijatelji iz kluba i suvježbači Hrvoje Sep i Alen Babić. Poput njih, jako puno mi pomažu i klupski liječnik Tadija Petrović te tajnik kluba Slobodan Mufić.

Zar neizlaženje s vršnjacima u noćni život nije velika žrtva?

– To je način života, a ne žrtva. Uostalom, to je bio i trenerov uvjet kada sam došao u klub.

– Srećom, meni to nije bilo nužno činiti kao mojem kolegi Babiću jer me obitelj mogla uzdržavati.

Osim da bude naspavan, Marko pazi i na prehranu.

– Jedno je vrijeme sa mnom živjela moja sestra, no sada živim sam pa si sam i kuham. Prije sam si znao pripremati i nezdraviju hranu, a sada me trener usmjerava ka zdravijoj.

Obitelj je moj oslonac

Obitelj Milun ima restoran pa ne ovisi o tome koliko će daleko dogurati Marko, a njemu će to zacijelo dati dodatno strpljenje da ne ode prerano u profesionalce jer ima već i takvih ponuda.

– U profesionalce ću otići kada budem spreman.

A što trener Pijetraj kaže o tome?

– Moja je ideja da Marko nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prije toga na što više velikih natjecanja poput europskih i svjetskih prvenstava odnosno turnira.

Učitelj je o učeniku još rekao:

– Marko je psihički vrlo stabilan. Kada ulazi u borbu nema straha i zato mi je draže da je izgubio taj finale zbog prevelike želje nego da ga je izgubio zbog straha. On je u finalu napravio tehničke pogreške zbog jednog drugog sporta kojim se bavio prije boksa, a to je kik-boks, pa se pod stresom finala valjda vratio starom načinu borbe. Na treningu Marko izgleda kao da bi mogao boksati sa svakim na svijetu, no to nije dovoljno jer on je još početnik.

Na Prvenstvu Hrvatske, Marko je nastupao sa 92,5 kg, a na ovo Prvenstvo otišao je sa stotinjak.

- Marko izgleda sjajno i sviđat će se i mamama i kćerkama što je za njegov osobni marketing jako bitno. Ja ću ga svakoj mami preporučiti za zeta - našalio se trener novog hrvatskog boksačkog supertalenta. 

Komentara 1

LO
Long
08:48 03.04.2018.

Cestitam. Bolje da je ispalo ovako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije