Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN RAKITIĆ

To iskustvo će me zauvijek pratiti, ali nakon njega se probudila moja karijera

Ivan Rakitić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.01.2014.
u 22:01

- Moje misli su usmjerene na Sevillu. Imam odgovornost kao kapetan pa o transferu uopće ne razmišljam - rekao je Rakitić.

Ivan Rakitić ove sezone igra sjajno u dresu Seville, u 16 nastupa je zabio osam golova, te je jedan od glavnih razloga odličnog plasmana svoje momčadi u Primeri. Za njega su interes pokazali mnogi europski velikani, ali Raketa ne razmišlja o odlasku.

- Moje misli su usmjerene na Sevillu. Imam odgovornost kao kapetan pa o transferu uopće ne razmišljam - rekao je hrvatski veznjak u razgovoru za FourFourTwo.

Raketa je istaknuo kako je prekretnica u njegovoj karijeri bio promašaj protiv Španjolske na Europskom prvenstvu 2012. godine kada je njegov udarac glavom iz blizine obranio Iker Casillas.

- To iskustvo će me zauvijek pratiti. Promašio sam, kao i mnogo puta prije. Ali pogreške moraš napraviti ako želiš biti bolji. Taj promašaj mi je pomogao da postanem igrač kakav sam sada, jer nakon toga iz nekog razloga moja se karijera probudila - rekao je Rakitić.

U razgovoru za ugledni magazin hrvatski veznjka se osvrnuo i na razdoblje kada je birao između Hrvatske i Švicarske. Odlučio se za 'kockaste', a onda su uslijedile prijetnje smrću.

- Dvaput su me zvali iz Švicarskog nogometnog saveza, ali oba puta sam odlučio pričekati jer mi je trebalo vremena da razmislim. I pregovori s Hrvatskim nogometnim savezom su potrajali dok nisam konačno otklonio sve dvojbe.

>> Bio sam šokiran, Joeovo skandiranje nema veze s nacionalizmom
>> Luka više nije sam: 'Rakitić je sinonim za hrvatski nogomet'

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
22:29 09.01.2014.

...otkrit ću vam "tajnu": Dođete li u Sevillu, na Ramon Sanchez Pizhuan, kad nije utakmica, a htjeli biste dodirnuti travu tog čuvenog stadiona, uđite na ulaz iza souvenirshopa i čovjeku za pultom samo kažite: "Kroacia, Rakitic!" Raketa - primero senor!

CA
carpediem
22:23 09.01.2014.

Bravo Raketa od rijeci si i poslije utakmice jest boli nas sve sto si promasio protiv Spanjolske ali dobro je da te je to napravilo jos boljim samo tako naprijed.

Avatar Jalnuški
Jalnuški
08:55 10.01.2014.

Promašio protiv Španjolske. Bilo pa prošlo (iako još boli). A sad pogodi protiv Brazila. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije