Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI ATLETICO?

Tko je izbacio Barcelonu, osvajao je 
Ligu prvaka

Barcelona Atletico
Foto: UESyndication/PIXSELL
11.04.2014.
u 13:57

– Kad igra bez Messija, a on je najbolji igrač na svijetu, onda je Barcelona barem 30 posto slabija momčad. To se vidjelo u utakmici s Atleticom – kazao je Goran Vučević, nekadašnji igrač Barcelone.

Netko reče “opet su ispali”, najdominantnija momčad svih vremena nije izdržala rat s Atleticom u Madridu. Trofej Lige prvaka davno je bio u rukama Lea Messija, od 2011. godine Barcelona ne zna za trijumf. Najprije Chelsea, pa lani Bayern, koji je totalno demolirao Barcelonu (7:0), i sada Atletico.

Messiju će oprostiti

Tata Martino na klupi Barcelone potpisao je kapitulaciju u srazu sa zemljakom Diegom Simeoneom. Argentinac je došao ove sezone, kažu da ga je doveo Leo Messi... Nije bitno, došao je da bude ugodnije Messiju, ali ništa od Lige prvaka. Kao da je pogrešni Argentinac doveden na trenersku klupu. A Messiju je bilo sasvim ugodno u Madridu, pretrčao je samo 6,8 kilometara, tek nešto više od Barcelonina vratara, i bio najlošiji igrač utakmice. Igrao je i trčao kao veteran.

– Kad igra bez Messija, a on je najbolji igrač na svijetu, onda je Barcelona barem 30 posto slabija momčad. To se vidjelo u utakmici s Atleticom – kazao je Goran Vučević, nekadašnji igrač Barcelone.

Messi je ipak čarobnjak, navijači će mu oprostiti ovu lošiju partiju. Ali, Martino se neće tako lako izvući.

– Martino je sad u vrlo teškoj situaciji. U Barceloni je uvijek tako, ima najbolju momčad, koja mora otići do kraja i u Ligi prvaka i u prvenstvu. Pao je na prvoj stubi. Martino, to nije sporno, nema podršku navijača Barcelone. U jednoj emisiji 82 posto navijača bilo je nezadovoljno Martinovim radom, a to nešto govori. Ako ne osvoji prvenstvo, u Barceloni će biti velikih promjena – objašnjava Vučević.

Naravno, nije Tata Martino jedini krivac. Uvijek kad Barcelona izgubi veliku utakmicu počnu priče o kraju “tika-take”. Ali, izvjesno je da vrijeme polako gazi čarobnjake. Xaviju su 34 godine, u posljednjih pet sezona odigrao je 294 utakmice. Praktički, igra svakih šest dana i njegovo tijelo to više ne može izdržati. Ili Messi. Odigrao je u posljednjih pet sezona 304 utakmice. I to kako! A napadaju ga i udaraju dvojica do petorica igrača. I tako svakih pet-šest dana. A novih čarobnjaka nema. Nisu to ni Fabregas, ni Busquets, ni Pedro, ni Pique. Oni su pomoćnici Messija, Inieste i Xavija...

I u prvenstvu odlučujuća

Borbeni Simeone sada je heroj, Barcelonu čeka i u ligi, u posljednjem kolu borit će se za naslov. Hrabro gleda prema naprijed, pred njim je veliki mjesec, ali rado pogleda i u prošlost. A ona kaže: tko je u posljednjih šest sezona u Ligi prvaka izbacio Barcelonu – došao je do kraja i osvojio trofej. A u proteklih šest sezona to su učinili Manchester United, Inter, Chelsea i Bayern. Na redu je Atletico...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije