Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U TALLINNU

Tina Mihelić brani europsku titulu

Tina Mihelić
Ivo Čagalj/Pixsell
03.06.2010.
u 19:33

Europsko prvenstvo olimpijske klase Laser za radiale u ženskoj konkurenciji i standarde u muškoj konkurenciji ove godine održati će se u Estoniji, točnije u Tallinnu, gradu Olimpijskih igara 1980. godine.

Tallin, glavni grad Estonije, jedno od najstarijih središta u sjeveroistočnoj Europi sa preko 400.000 stanovnika, ugostiti će 155 standarda i 95 radialki iz 30 europskih država i 7 država koje će se natjecati u otvorenoj konkurenciji.

U Tallinnu će Tina Mihelić braniti prošlogodišnju titulu Europske prvakinje, ujedno i najveći uspjeh hrvatskog ženskog jedrenja u povijesti. Uz Tinu na listi prijava još je i juniorka Marina Dujmović.

U muškoj konkurenciji inačice klase Laser, u standardu, jedri Tonči Stipanović, prošlogodišnji četvrti i peti sa svjetskog i europskog prvenstva i srebrni na MI 2009. Naši standardi su nešto brojniji.

Uz Tonča su Daniel Mihelić, drugi sa svjetskog kupa u 2009. godini. Luka Radelić učesnik OI Peking 2008., Milan Vujasninović 7. na SP 2009. te povratnik i sjajan jedriličar Aron Lolić, i prijašnji trofejni juniori Ivan Taritaš i Tonko Kuzmanić.

Europsko prvenstvo uslijedilo je nakon regate Delta Lloyd u Medembliku koja je u nizu svjetskog kupa, tako da je većina jedriličara samo produžila sa regate u Nizozemskoj za  Estoniju bez odmora. Tina je u Medembliku bila četvrta, a najbolji muški su Daniel deveti i Luka deseti. U tijeku je registracija, premjeravanje i izlazak na more, te oprobavanje regatnog polja.

U nedjelju je predviđen start kvalifikacijske serije, koja se jedri tri dana, do utorka. Zatim slijedi tri dana finalne serije koja završava 11.06.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije