Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽAL ZA OI

Tia otišla pet mjeseci prekasno

07.12.2008.
u 14:07

- Nekoliko dana nakon osvajanja zlata u Pekingu shvatila sam da si više ne mogu postavljati nove ciljeve. Htjela sam djecu i zatrudnila sam uskoro nakon što sam odlučila da smo Vim i ja spremni za to. Ostvarila sam više nego što sam sanjala. Sad kad sam na vrhu, pravi je trenutak za oproštaj - pričala je šokiranim belgijskim novinarima 31-godišnja Tia Hellebaut, olimpijska pobjednica u skoku u vis. Za njih je otišla prerano, za najveću hrvatsku atletičarku Blanku Vlašić - pet mjeseci prekasno.

Dvostruka europska prvakinja u skoku u vis (Göteborgu 2006. i Birminghamu 2007.) i svjetska prvakinja u petoboju (Valencia 2008.) u Hrvatskoj će ostati upamćena samo po tome što je u najgorem mogućem trenutku prekinula nevjerojatan Blankin niz od 34 uzastopne pobjede i otela joj u Pekingu zlato preskočivši osobni rekord (205).

- Bilo mi je sumnjivo čim sam vidio da je Hellebaut jedina uz Blanku došla do 199 bez rušenja - pričao je na kraju tog nevjerojatnog 23. kolovoza prijatelj koji je gledao u Göteborgu kemičarku iz Antwerpena i bio jedan od rijetkih koji nije bio iznenađen. Bez obzira što je u 2008. samo jedanput prije OI preskočila dva metra i što je u generalki skočila samo 192!

Nakon porodiljnog radit će za tvtku svog menadžera kao računovotkinja i pomagati mladim atletskim talentima u Belgiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije