Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA KARIJERE

Težak život hrvatskog teniskog velikana: Na putu do uspjeha borio se protiv siromaštva i bolesti

Foto: Ivo Karlović Instagram
1/5
26.10.2023.
u 19:00

Karlović je odrastao u siromaštvu i bilo mu je vrlo teško financirati svoju profesionalnu tenisku karijeru, a doživio je i velike probleme sa zdravljem.

Ivo Karlović poznat i kao 'Div sa Šalate', proslavljeni je hrvatski tenisač koji nije imao lagan životni i sportski put. Bivši tenisač osvojio je  osam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, te dva turnira u konkurenciji parova. Od najboljih Grand Slam rezultata izdvaja se četvrtfinale Wimbledona 2009. godine.

Visok je 211 cm, pa je zbog toga bio najviši tenisač koji je ikada dospio u ATP Top 100 ljestvicu tenisača svijeta i tako ispisao povijest 'bijelog sporta'. Također, upisao je 13 tisuća asova, a postao je najstariji finalist ATP turnira od 1977. godine. 

GALERIJA Karlović: Đoković se koristi smiješnim izgovorima, poput 'puhao je vjetar'

1/6

- Ne osjećam da sam sporiji i slabiji nego kad sam imao 38, pa zašto ne bih nastavio? Naporno sam radio cijeli život, igrao sam na ratom razorenom igralištu, premostio financijske teškoće i zdravstvene probleme, ali i dalje mi ide. Naučio sam da je lakše prebroditi teškoće ako volite ono što radite. Ako nešto stvarno želite, naći ćete način da to i ostvarite. Ako postoji želja, sve je drugo lako. Lako je trenirati, putovati, boriti se na terenu. Morate to željeti, a ja i dalje želim igrati. Još nisam gotov - izjavio je u intervjuu za ATP službenu stranicu 2019. godine i priznao da je tijekom godina proživio brojne krize.

VEZANI ČLANCI:

Karlović je odrastao u siromaštvu i bilo mu je vrlo teško financirati svoju profesionalnu tenisku karijeru, a doživio je i velike probleme sa zdravljem. 2013. godine je obolio od virusnog meningitisa, a sumnjalo se i da je imao moždani udar. Na kraju se srećom uspio oporaviti i nastaviti karijeru. 

Komentara 5

DU
Deleted user
11:13 27.10.2023.

Trebao se zaposliti u Podravci i zarađivati 550 eura za četri smjene !

CR
Crocap
17:55 27.10.2023.

Ma bijednici pokušavaju sa svakim naslovom izazvati depresiju a tamo odakle dolaze još uvijek koriste čučavac...Te novine treba ukinuti...

HA
hasan44
14:07 27.10.2023.

Na Šalati odrastao u siromaštvu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije