Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Kralj aseva i čovjek maraton oprostio se od teniske karijere u još jednom maratonu

John Isner
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
01.09.2023.
u 08:33

Dugo sam igrao, ne bih mogao više tražiti od karijere koja mi je dala toliko puno u životu, toliko fantastičnih trenutaka, trenutaka koje nikada neću zaboraviti - emotivno je govorio nakon posljednjeg meča u službenoj singl ATP karijeri John Isner

Kako drugačije je čovjek maraton mogao završiti svoju karijeru, nego još jednim maratonom i dugim zagrljajem s protivnikom. Ovaj put nije otišlo na njegovu stranu... Američki tenisač John Isner oprostio se od aktivnog igranja u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Touru porazom od mladog sunarodnjaka Michaela Mmoha u pet setova 3-6, 4-6, 7-6 (3), 6-4, 7-6 (7) u 2. kolu US Opena.

Isner je tenisač s najviše aseva (i najbržim službeno zabilježenim servisom) u povijesti tenisa (preko 14.400), prestigao je i našeg Ivu Karlovića koji se umirovio sa 13.728 aseva, a treći je na listi - Roger Federer sa 11.478 aseva. Goran Ivanišević, koji je dugo nosio ovu titulu danas je peti na toj listi sa 10,237 aseva.

- Različite emocije me prolaze sada. Jasno da sam jako razočaran kako je meč završio, ali istovremeno osjećam i veliku zahvalnost što sam mogao još jednom osjetiti takvu atmosferu. Teško je opisati u kakvo sam stanju, puno sam se pripremao da uopće mogu ovdje nastupiti još jednom. Bio je zabavan meč iako je po mene rezultat razočaravajući, ali ponosan sam sa svime što sam ostvario u karijeri. Volim se natjecati, volim igrati na velikim turnirima. Ali, ovo je bila teška godina za mene. Lani sam imao tešku ozljedu zapešća i od tada je sve otišlo nizbrdo. Teško mi je bilo ostati bez ozljeda, a to je sve rezultiralo i da sam mogao manje trenirati. Logična je odluka da se umirovim, ipak imam 38 godina. Dugo sam igrao, ne bih mogao više tražiti od karijere koja mi je dala toliko puno u životu, toliko fantastičnih trenutaka, trenutaka koje nikada neću zaboraviti - emotivno je govorio nakon meča Isner. 

Njemu je nakon susreta Mmoh prepustio trenutak iako je on bio pobjednik. "Njemu, njemu plješćite", gestikulirao je rukama Mmoh u tim trenucima dok se Isner suočavao sa stvarnošću da je njegov profesionalni put u tenisu gotov (barem u pojedinačnoj konkurenciji, odigrat će još parove do kraja godine).

VEZANI ČLANCI:

Meč je potrajao gotovo četiri sata što je puno za brzu hardcourt podlogu na US Openu za dvojicu tenisača s jakim servisima. Ipak, to je i puno manje vremena nego slavni meč između Johna Isnera i Francuza Nicolasa Mahuta kada su ta dvojica junaka 2010. na Wimbledonu u 1. kolu odigrali čak 183 gema u više od 11 sati kroz tri dana! 

Tada je slavio umorni Isner, a danas njega slavi Amerika jer se od aktivnog igranja na top razini oprašta jedan od njihovih najvećih junaka posljednjih 15 godina, pogotovo u razdoblju kad američki tenis nije imao izrazito jakog favorita u muškom tenisu što je bila neobična situacija za tu nacija koja je redom imale velike prvake Johna McEnroea, Petea Samprasa, Andrea Agassija, braću Mikea i Boba Bryana koji su osvajali brojne Grand Slam turnire.  Isner ostavlja američki tenis u sigurnim rukama jer danas su tu Tommy Paul, Taylor Fritz, Francis Tiafoe i cijeli niz još mlađih obećavajućih snaga koji se nadaju prekinuti dominaciju iz Europe.

No neće im biti lako prekinuti tu dominaciju Europljana koji zadnjih 20 godina vladaju ATP ljestvicama i turnirima na krilima Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji ih je na kraju sve pokorio, a i dalje prkosi vremenu i stvara neprikosnoveni status najmoćnijeg tenisača u povijesti. Tu je i cijeli niz drugih jakih europskih tenisača poput Andyja Murraya, Stanislasa Wawrinke, Marina Čilića pa do novih zvijezda Medvedeva, Zvereva, Tsitsipasa, Sinnera i jasno Carlosa Alcaraza, novog superstara koji sa samo 20 godina već ima 2 Grand Slam naslova i drži 1. mjesto svjetske ljestvice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije