Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S DEPRESIJOM

Teški dani za Naomi Osaku: 'Preozbiljno shvaća medije'

Tennis: US Open
Geoff Burke
Autori: Dario Topić, Hina
30.10.2021.
u 14:30

Odlična japanska tenisačica Naomi Osaka i dalje pauzira od igranja nakon što je na US Openu ispala od Leylah Fernandez te je najavila odmor od tenisa.

Osaka je pritom ostala prilično tajnovita o tome zašto je odlučila uzeti stanku i koliko će ona trajati, a uslijed svega toga je skliznula i na WTA ljestvici te se trenutačno nalazi na desetom mjestu.

Velikih psiholoških problema imala je Osaka u posljednje vrijeme na turnirima, pogotovo na konferencijama za novinare gdje se teško snalazila, pokazivala razne emocije, plakala i otkazivala dolaske pred novinare. Sama je pričala o problemima koje ima s depresijom i anksioznošću, a savjet joj je pokušala, pak, dati Kimiko Date, starija sunarodnjakinja koja je nekada bila četvrta tenisačica na svijetu.

„U jednoj stvari smo slične ona i ja. Vrlo brzo smo se vinule u vrh svjetskog tenisa i nije lako nositi se s tim. No, mislim da je njen problem što preozbiljno shvaća medije i taj dio posla kojeg moramo obaviti pred novinarima“, rekla je 51-godišnja Date koja je u karijeri igrala polufinale na tri od četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros i Wimbeldon).

„Kada ste pred novinarima možete govoriti sve i svašta. Možete reći polovicu toga, a možete i puno toga skrivati i poigrati se sa svim tim. Ona se u tome uopće ne snalazi, ali moj je prvi savjet da ne shvaća sve maksimalno ozbiljno. Nije lako, ali nije ni teško“.

Osaka je u karijeri osvojila već četiri Grand Slam turnira (dva puta Australian Open i dva puta US Open), no psihička labilnost joj stvara sve više problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije