Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Challenger

Teniski turnir u Splitu vraća se u izvorni termin

Split: Drugi polufinalni meč Split Opena između Duje Ajdukovića i Francisca Cerundola
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.02.2021.
u 13:07

Neizvjesno je hoće li na turniru biti dopušten ulaz gledateljima

Teniski ATP Challenger u Splitu, koji je lani doživio svoj prvijenac, održat će se u travnju na splitskim Firulama, potvrdio je direktor ATP Challengera u Splitu Ismar Moralić. 

I ove godine će Splićani uživati u profesionalnome tenisu na Firulama, ATP Challenger vratio je vrhunski tenis u splitski hram „bijelog sporta” prošle godine, kada ga je pandemija koronavirusa gurnula na termin potkraj rujna i početak listopada.

- Turnir se vraća u svoj izvorni termin, travanj. Riječ je o izuzetno atraktivnome terminu, jer smo ove godine u terminu od 12. do 18. travnja kada u Europi nema niti jednog drugoga turnira osim našeg i onoga u Monte Carlu. To jamči i atraktivna imena koje ne uđu u ždrijeb Monte Carla.

To je izuzetno dobro za turnir. Ždrijeb Monte Carla je 64, što znači da svi tenisači koji budu htjeli igrati na europskoj zemlji imaju priliku igrati još samo kod nas. Vjerujem da ćemo vidjeti u Splitu određeni broj igrača iz top 100. Pogotovo uzmemo li u obzir da smo i prošle godine imali jači ždrijeb od nekih turnir iz više kategorije, odnosno službenog kalendara najveće kategorije - kazao je Moralić, koji je dodao kako je prerano govoriti o imenima.

Također, neizvjesno je hoće li na turniru biti dopušten ulaz gledateljima.

-  Nažalost postoje stvari na koje niti mi direktori ne možemo utjecati. Tenis se u prvom redu igra zbog publike. Sadion na kojem igraju dva igrača uz prisutnost suca je nevjerojatno usamljeno sportsko borilište.

Vidimo što se zbiva i sada u Australiji, gdje se uvodi lockdown usred turnira. Nadamo se, dva mjeseca je u slučaju ove pandemije jako dug period, da će stvari ispasti najbolje po turnir, publiku i same igrače - zaključio je Moralić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije