Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener svih trenera

"Tata" Ćiro: Mamiću ne pada na pamet da kupi suce

Ćiro Blažević (1)
Igor Kralj/Pixsell
24.11.2012.
u 15:04

- Možemo ga voljeti ili ne voljeti ali on je apsolutni gazda. Sve je njegovo. Nije on gazda Dinama već cijelog nogometa - rekao je o Mamiću Ćiro Blažević.

Zagrebov trener Ćiro Blažević opet uoči gradskog derbija sa Dinamom nije, naravno, mogao zaobići Zdravka Mamića. Njihov odnos godinama je toplo-hladan. Barem su tako obojica željeli ostaviti dojam u javnosti.

Bojite li se da će Mamić kupiti suce?

- Ne vjerujem da mu to pada na pamet jer je sigurno svjestan da su favoriti.

Ćiro je prokomentirao i izjavu Ante Čačića da će Dinamovi igrači imati motiv više jer ih je gradonačelnik Milan Bandić prozvao da žive nesportski.

- Ako im treba Bandić da oni budu motivirani onda j...š to! Pa šta će im Bandić ako je trener tu. Čačiću, nije ti ta akrobacija baš osobita. I ovako banalne detalje koristi Čačić za psihološku pripremu, nije to za podcijeniti. No, Čačića iznimno cijenim. Iako je njegova opaska da me cijeni jer sam branio Franju Tuđmana kada nitko nije, čista politika. No, sutra ga neću niti pogledati. Smrknut ću se tako da misli da sam ljutit.

Bojite li se da će ih možda Zdravko Mamić posebno pripremiti i motivirati?

- Ne znam, ali ako ne bude, daj Bože dobro, onda će on napraviti motivacijski govor. Zakleo sam se da neću o Mamiću, ali jednostavno ne mogu. Ja se tješim jer trebao bih se plašiti njegovog govora kojim će galvanizirati momčad. Ali sjećam se što je napravio protiv Zadra. Došao je na aut-liniju i pozvao dvojicu igrača i kazao im što da rade. Izgubili su, čini mi se da njegova motivacija ne pije vodu. Ponavlja se i kad nema kapacitet da bude drugačiji. Ja sam njegov prijatelj ali, j..i ga. Jel’ se sjećate da je prije Porta govorio da će u sljedeće dvije utakmice u Ligi prvaka išamarati protivnike. Bogami, bilo je tako, vidim kako ih je išamarao 0:3. Sad imaju igru, svi igraju preferans. No, nisu imali sreće jer su morali zabiti dva pogotka protiv Porta. Ima li tamo ipak netko tko se Bogu zamjerio? - pitao se Ćiro.

A tko bi to mogao biti, upitali smo. No, Ćiro je vješto izbjegao odgovor iako je iz njegova osmjeha bilo jasno da ne želi još jednom spomenuti ime Zdravka Mamića.

- Možemo ga voljeti ili ne voljeti ali on je apsolutni gazda. Sve je njegovo. Nije on gazda Dinama već cijelog nogometa.

Gospodar svemira?

- Ma o Hrvatskoj govorimo jer preko granice može gospodariti kod Gige u šupi.

Opet se Ćiro okrenuo anomalijama u HNS-u, kako on to voli kazati. Opet se dotaknuo Romea Jozaka i njegovog utjecaja na rad mladih selekcija. Ćiri se diže kosa na glavi na spomen Jozakova imena.

- Zamjeram Davoru Šukeru što nije suspendirao odluku saveza da Jozak dirigira tko će igrati u mlađim selekcijama. Kad bi to svijet znao izgubili bi kredibilitet jer to nigdje nema. Pa nitko nije niti mrdnuo. Pitao bih Jozaka: ‘Ne misliš li ti da si za Vrapče?’ Pa zašto? Jer je najtrofejnijeg hrvatskog trenera pozvao na raspravu o nogometu. Pa u tri minute ću dokazati da ništa ne zna. Nikakvu referenciju taj nema. Dajte mi ga da s njim razgovaram. Priča o toj kaseti koju mi je dao. Napravili su mu reklamu. Pa ta kaseta potvrdila mi je da je šarlatan i da ništa ne zna. On je šef jer je to Mamić htio.

Pa mlade selekcije imaju uspjeha?

- Je, pa to je sve on sredio - ironičan je bio Ćiro.

- Pa tko je Jozak, može samo Mamiću prodati priču. Čestitam trenerima koji su usprkos Jozaku napravili rezultat!

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:05 24.11.2012.

Zdravko Mamić je apsolutni gazda hrvatskog nogometa a Čiro Blaževič je apsolutni trener trenera hrvatske.

MA
magnum2011
09:14 25.11.2012.

Ja stvarno neznam dokle seže naše neznanje i dokle će nam biti interesantno Ćirino laprdanje. Neće ga Iranci, Kinezi i svi ostali, jer nema rezultata, ali eto njega da bljezgara na majćici grudi. Nama više nije važno tko šta priča, važno je lansirati priču protiv svih koji su u okruženju ili rade sa Mamićem.Ćiro se ne bavi Zagrebom kao klubom, on samo iskorištava interese medija i kaka do iznemoglosti. No ovakove priče izgleda prodaju VL pa nek im je sa srećom, a gdje će biti Ćiro za 6 mjeseci, živi bili pa vidjeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije