Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO Večeras u 18.30 sati drugi finalni ogled Mladosti i Juga CO-a

Talijani štrajkaju, sude naši

16.05.2009.
u 13:02

Zanimljivu, pače dramatičnu, uvertiru imao je drugi finalni dvoboj doigravanja za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka između Mladosti i Juga. Kako je i najavljeno, utakmica počinje večeras u 18.30 sati i prenosit će je HTV 2. No, neće suditi najavljeni talijanski suci Caputi i Riccitelli. Otkazali su dan prije pridruživši se tako ostalim talijanskim sucima koji su ušli u jednotjedni štrajk zbog događaja na utakmici talijanskog finala između Pro Recca i Posillipa.

Ulaznice za FF


U Dubrovniku je ovih dana prava strka zbog ulaznica za završni turnir Eurolige u Rijeci (22. i 23. svibnja). Jug je dobio tek 300 ulaznica, pa neće moći “namiriti” sve prijatelje kluba i vjerne navijače.
– Već sam bio upozorio da neće biti dovoljno ulaznica. Takva su pravila i mi na to ne možemo utjecati – rekao je trener Juga Fatović.

Talijanski su arbitri, naime, nezadovoljni stegovnim mjerama poduzetim prema isključenim igračima na toj utakmici. Bile su preblage. Ispričali su se našem Savezu, nakon čega je Povjerenstvo za natjecanje HVS-a odredilo da u večerašnjoj utakmici sude Brala i Franulović.

Iako su u prvoj utakmici gospari svladali žapce, Jugov trener Elvis Fatović ne želi reći da su pod pritiskom utakmice samo igrači Mladosti.

– Istina jest da je Mladost u situaciji da mora pobijediti, ali mi se ne smijemo zadovoljiti s ovih 1:0. To je velika prilika za nas da napravimo veliki korak prema osvajanju trofeja i time smo na neki način sami sebi stvorili pritisak, jer jedino tako dobro igramo – rekao je Fatović, koji je u momčad opet uvrstio mladog Marka Ivankovića. Jednostavno nema više zdravih igrača.

– Sada je jasno da smo do kraja sezone ostali bez Pave Markovića. No, s time se moramo pomiriti. Najvažnije je da su svi ostali igrači zdravi i spremni – istaknuo je Fatović.

Mladostaši žele, uoči završnog turnira Eurolige u Rijeci idući tjedan, izjednačiti rezultat finala.

– Nadam se da će presuditi naše jače pričuve, jer je Jug oslabljen izostankom Jokovića i Markovića – rekao je pomoćni trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije