Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MEDALJE

Taekwondo: Karabatić europska prvakinja, Tukić brončana

Foto: Taekwondo klub Marjan
1/4
25.08.2023.
u 19:51

Samo ove godine vrijedi spomenuti još jednom impozantan rezultat od pet svjetskih seniorskih medalja, više od bilo koje države na svijetu i više od cjelokupnog hrvatskog sporta gledamo li olimpijske sportove.

Nika Karabatić osvojila je u petak zlatnu medalju, a Mia Tukić brončanu na Europskom juniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u Tallinu.

Karabatić (TK Marjan) je do najsjajnijeg odličja stigla u kategoriji do 55kg pobjedama nad Moldavkom Polinom Ceapa, zatim Njemicom Ashley Sosana Ashley, Turkinjom Sila Imak Uzuncavdar i u finalu nad Blegijankom Caroline Volders.

Mia Tukić je na putu do bronce u kategoriji do 52 kg u prvom kolu bila slobodna, a zatim je pobijedila Azerbajdžanku Maryam Mammadovu, pa Ukrajinku Katerynu Stupak, a onda ju je u polufinalu zaustavila Španjolka Anna Alcantra.   

Drugog dana juniorskog EP nastupili su još Sara Pejnović (TK Banija Pandas, -49kg), Luka Bucković (TK Ion, -55kg), Jan Flegar(TK Jastreb, -59kg), Lucio Matuzić (TK Banija Pandas, -63kg). 

Prvog dana prvenstva broncu je Hrvatskoj donio Roko Brantuša u kategoriji iznad 78 kg.

Posljednjeg dana za medalje će se boriti Ivona Jelić (-59kg), Dora Meštrović (-63 kg), Anja Krstinić (-68kg), Magdalena Matić (+68kg), Gabriel Perović (-68kg), Grga Patrik Dugac (-73kg) i Leon Hrgota (-78kg).

VIDEO Legenda Zvezde i Manchestera Nemanja Vidić u Splitu: "Tu sam uvijek sjajno dočekan"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije