Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Svi smo iznenađeni. Ne toliko što je Dinamo dobio nego kako je Betis igrao, očekivao sam izvanzemaljce

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
16.02.2024.
u 07:00

- Malo sam iznenađen, svi smo iznenađeni. Ne toliko što je Dinamo dobio, nego kako je Betis igrao. Čitao sam nešto o njima i očekivao sam sad tu neke vanzemaljce. Ali Dinamo je jako dobro iskontrolirao utakmicu, bili su skoncentrirani i nisu griješili u odlučujućim trenucima - rekao je Samir Toplak

Veliku i prilično neočekivanu pobjedu Dinama kod Betisa u Sevilli (1:0) prokomentirali smo s kultnim HNL trenerskim stručnjakom Samirom Toplakom, bivšim strategom Varaždina, Gorice, Lokomotive, zaprešićkog Intera i Cibalije. 

- Malo sam iznenađen, svi smo iznenađeni. Ne toliko što je Dinamo dobio, nego kako je Betis igrao. Čitao sam nešto o njima i očekivao sam sad tu neke vanzemaljce. Ali Dinamo je jako dobro iskontrolirao utakmicu, bili su skoncentrirani i nisu griješili u odlučujućim trenucima. Bili su na jako visokoj razini u fazi obrane, čak su i visoko pritiskali kad je Betis imao loptu u svojim nogama u zadnjoj liniji i gradio od vratara. Jedino se vidi da im nedostaje hrabrosti u izlasku prema naprijed s loptom u nogama, tu se vidi da ekipa još uvijek nema samopouzdanja koliko bi trebalo imati. Međutim, ovo je strašno velika pobjeda za Dinamo, to im čak može biti i veliki okidač da se oni dignu i u HNL-u u nastavku sezone. Velika pobjeda protiv renomiranog protivnika - započeo je Toplak.



Naš sukomentator je posebno bio zadovoljan Dinamovoj igri u obrambenoj fazi, a tu se posebno isticao čovjek koji je donedavno praktički bio u mirovini, Kevin Theophile-Catherine koji je bio na svakoj lopti.

- Ono što se nikad nije promijenilo kod Theophilea je to da je borac, 'fajter', da uvijek ide na maksimalno. Da, pamtimo mi neke njegove kikseve, ali ako ćemo biti realni, koji obrambeni igrač ih nema, čak i među onima na top razini? Ne možemo mu nikad poreći da ide na maksimum, da daje sve od sebe i da je dokazao da je jako važna karika. 

Činilo se da je bilo dosta prostora između Betisovih linija i da je Dinamo tu imao lijepog prostora za manevar?

- Betis je svojim 4-4-2 formiranjem u obrani dozvolio Dinamu dosta toga, jer su brzo mogli izbaciti dva napadača i onda imati prednost u sredini. Dinamo je imao puno prilika doći u vrlo povoljnoj pozicijama u fazi završnice i iskoristiti te viškove, ali bili su malo sramežljivi. Definitivno je Betis ekipa protiv koje se može igrati. Imaju oni svoju kvalitetu, ali nisu neki 'supermeni'. Sporo mi izgledaju, veteranski, nisam vidio nikakve brze predaje, ništa u dubinu. Sve mi je kod njih to izgledalo kao neki hakl. Nisam ih pratio puno ove sezone, možda su samo imali loš dan.



Kako sad iz Dinamove perspektive pristupiti uzvratu u Zagrebu, pogotovo sad kad su igrači i stručni stožer osjetili kako im se Betis suprotstavio u prvoj utakmici?

- Uzvrat je mač s dvije oštrice. Moramo vidjeti kako će Dinamo proći u nedjelju protiv Varaždina i koliko će igrača ići odmarati, ma da si ne može dopustiti ni odmarati previše igrača jer znamo kakva je situacija u HNL-u. Mislim da Dinamo neće u Zagrebu taktički ništa promijeniti i da nema potrebe da se u uzvratu išta srlja. Rezultat im daje zapravo da ne jure.

 
Ključne riječi

Komentara 9

PE
Pepino
07:18 16.02.2024.

Petković je I N S T I T U I C I J A a D I N A M O je za Claune i ostale mrzitelje Svemir koji nikad neće dostići. Veliki pozdrav za najbolji i najveći klub i i Igrače koji opet poboljšavaju koeficijent za HR da bi mogli posebno oni jadnici ispod Marijana da dobiju koji cent, al nesmije da zaborave da im je to Dinamo donio sinoćnjom pobjedom!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
07:21 16.02.2024.

No, no vrnite Jarnija v mladu repku...odradil je kaj je trebal 😂

Avatar southman
southman
07:12 16.02.2024.

Iznenađen ?? Haha pa kad je on zadnji put pogledao utakmicu La Lige ?? Liga im se strmoglavila zadnjih godina po kvaliteti. Dinamu čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije