Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA

Svi se moramo sramiti: Dinamo ima momčad, ali i ruglo od stadiona. Doista jadno

Stadion Maksimir
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/8
14.08.2019.
u 09:48

Uefa će, nadamo se, još ove sezone tolerirati Dinamovo igranje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali neće ta dozvola trajati vječno. Možda prije njenog isteka još kakav prozor padne ili beton s tribine razbije nečiji auto

Lijepo je sinoć bilo navijačima Dinama, uživali su u još jednoj sjajnoj europskoj nogometnoj predstavi, svjedočili su uvjerljivoj pobjedi Dinama na putu ka Ligi prvaka.

Plavi su na dobrom putu da nas i u novoj sezoni uveseljavaju kao i u prošloj, dosad su svoj posao napravili sjajno, imali su tek taj malo slabiji sraz u Maksimiru protiv Ferencvarosa, ali onda su Mađarima u uzvratu pokazali tko je bolji. Njihov trener prije prvog susreta rekao je da se ne treba bojati, pa nije Dinamo Barcelona. No, jučer je protiv njegove momčadi Dinamo izgledao i igrao kao Barcelona, pogotovu kad je otpustio kočnice.

Dinamo ima pravu momčad, ne, to doista nije Barcelona, ali je momčad koja se može nositi s većinom europskih momčadi. Ima Dinamo i trenera koji je znao kakve igrače treba, koji je od njih znao složiti momčad. Ima Dinamo i novca, bogato prodaje svoje igrače, sad je još i dobro zaradio ulaskom u play-off Lige prvaka, možda zaradi još i više.

Ima Dinamo i navijače, doduše, nerijetko mu rade probleme i zbog njih plaća kazne, ali jučer su u Budimpešti bili velika podrška tijekom cijele utakmice.

No, ima nešto što Dinamo nema. Nema stadion, ima ono trošno ruglo s kojim se svi mi moramo sramiti kad nam europski suparnik dođe u goste. Ponovno smo vidjeli tu Groupama Arenu u Budimpešti, moderan, novi i funkcionalni nogometni stadion. Zamislite, ima i sve natkrivene tribine, sjajno je akustičan i komforan. E, pa mi nemamo takav stadion niti ćemo ga skoro imati. Priče o Kajzerici, Blatu, Gorici, novom Maksimiru samo su pusto mlaćenje slame od kojeg ćemo jako teško dobiti stadiona.

Ova Groupama Arena koštala je 50 milijuna eura, to je kap u moru onoga što je dosad bačeno u Maksimiru. Možda je i u tome problem, s tako malo novca ne mogu se namiriti svi koji bi ‘trebali’ i da sad ne čistoj ledini kod idemo raditi kopiju ovog stadiona, kod nas bi koštao najmanje 80 milijuna. Da se svi namire.

Stadion Maksimir
1/13

Dinamo je sam želio graditi, ali grad mu neće dati zemljište. Jer, onda bi Maksimir ostao samo na teret gradu koji onda ne zna što bi s njim. I tako se stalno vrtimo u krug, Bjelica svoju momčad vodi po europskim krasnim zdanjima, a mi se moramo crveniti zbog Maksimira. Da, Hrvatska je bila druga na Svjetskom prvenstvu i naš nogomet ni do danas od toga ništa nije dobio, nakon što su se svi sa srebrnima poslikali.

Uefa će, nadamo se još ove sezone, tolerirati Dinamovo igranje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali neće ta dozvola trajati vječno. Možda prije njenog isteka još kakav prozor padne ili beton s tribine razbije nečiji auto. Doista jadno.

>>> Pogledajte što je uoči odlaska u Mađarsku rekao Nenad Bjelica

Ključne riječi

Komentara 99

Avatar TONI
TONI
10:05 14.08.2019.

Na zalost nas navijaca Dinama ,a i opcenito imamo valjda na ruzniji stadion u Evropi. Tocno se covjek srami kad vidi tu jad i bijedu od nazovi stadiona. O reprezentaciji da i ne govorim tako dobri decki zasluzuju puno vise.

JG
jozagulikoza.guli
11:30 14.08.2019.

Boli vas pobjeda, vidim. Neka, neka.

Učitelj
12:33 14.08.2019.

Jedino veće ruglo od stadiona su svi novinari koji prate GNK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije