Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Prix u Abidjanu

Šveđani tekvondašicu prepustili Hrvatskoj: 'Ima neispunjenih obveza, ali odobravamo prelazak'

Nikita Glasnović
01.12.2017.
u 15:41

Čestitati treba i Nikitinu ocu Mariju koji je, očito, imao prilično snažne argumente prigodom uvjeravanja Šveđana da bi njegovu kćer trebali prepustiti Hrvatskoj

Na stol Ante Nobila, predsjednika Hrvatskog te-kvon-do saveza, stiglo je pismo Jacoba Aspa, predsjednika Švedskog te-kvon-do saveza u kojem stoji da oni odobravaju transfer 22-godišnje švedske Hrvatice Nikite Glasnović u hrvatsku reprezentaciju.

- U svezi s vašim pismom od 26. rujna oko promjene sportskog državljanstva Nikite Glasnović, nakon susreta sa Švedskim olimpijskim odborom, Švedski te-kvon-do savez ovaj proces smatra završenim. Nastavno na to, Švedski te-kvon-do savez odobrava transfer i registraciju Nikite Glasnović za hrvatsku tekvondašku reprezentaciju, čak i unatoč tome što Nikita prema nama ima neispunjenih obveza... Želimo vam čestitati na angažmanu ovog pojačanja te vašoj reprezentaciji i Nikiti želimo sve najbolje i puno uspjeha.

Tako je, na jednu osjetljivu temu, pomalo neočekivano stiglo prilično pomirljivo pismo odobrenja prelaska jedne trofejne sportašice pa valjda čestitati i Nikitinom ocu Mariju koji je očito imao jake argumente prigodom uvjeravanja Šveđana da bi njegovu kćer trebali prepustiti Hrvatskoj.

Tako će ova trofejna djevojka (aktualna europska doprvakinja) već ovog vikenda promijeniti stijeg i nastupiti za reprezentaciju domovine svojih roditelja i to na finalu Grand Prixa u Abidjanu, najvećem gradu Obale bjelokosti. S obzirom da Nikita nastupa u kategoriji negdašnje svjetske prvakinje Ane Zaninović (57 kg), bit će to veliko pojačanje za hrvatsku reprezentaciju.

Pored Glasnović, uz koju je i njen otac i trener Mario, u Abidjanu će hrvatske boje braniti još šestero sportaša, onih koji su po svjetskim rang-listama u olimpijskim kategorijama izborili pravo nastupa na završnom turniru a to su: Kristina Tomić (49 kg), Matea Jelić (67 kg), Iva Radoš (plus 67 kg), Lovre Brečić (68 kg), Toni Kanaet (do 80 kg) i Vedran Golec (preko 80 kg). Spomenute sportaše u predstojećim borbama predvodit će treneri Toni Tomas i Dean Mesarov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije