Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrači bez plaće

Šukera i Mamića uopće nije briga za naš nogomet

Zdravko Mamić i Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
29.06.2017.
u 08:40

Predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji bi se prije svega trebao brinuti o domaćoj ligi, više se i ne sjeća kako je to otići na neku utakmicu HNL-a

Nogometaši HNL-a koji ne dobivaju ionako mizerne plaće koje su im klubovi obećali, prazne tribine na stadionima (osim na utakmicama Rijeke i Hajduka), korupcija u svim ligaškim rangovima i županijskim savezima, izgubljeno povjerenje navijača i javnosti u nogomet i njegove funkcionare... To je, nažalost, realna slika današnjeg hrvatskog nogometa. Naš nogomet nisu samo sjaj reprezentacije i top igrači koji igraju u najjačim europskim klubovima, naš nogomet su i igrači koji u 1. HNL 12 mjeseci igraju, a da ne dobiju plaću, pa im onda država prijeti ovrhama iako su oni pošteno zaradili novac koji nisu dobili.

Hrvatski nogomet danas je pred krahom, no kako i ne bi bio kad su protagonisti češće u sudnicama nego na nogometnim utakmicama. A predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji bi se prije svega trebao brinuti o domaćoj ligi, više se i ne sjeća kako je to otići na neku utakmicu HNL-a.

Nije se udostojio doći ni na proslavu Rijekina naslova, niti na finale kupa. Ali time je zapravo poslao najbolju poruku o sebi. Njemu je HNL nebitan, bitniji su mu provodi po Americi i samopromocija. Uopće ga nije briga za nogometaše koji ne dobivaju plaće, nije ga briga kako osmisliti plan za povećanjem gledanosti HNL-a, niti za to da od naše lige stvori brend zanimljivim sponzorima i ulagačima. Njemu je bitan jedino vlastiti brend, koji je, nažalost jako, jako izblijedio.

Šukera kao predsjednika HNS-a ne brine ni podatak da nam je infrastruktura lošija nego u Bugarskoj. Istina, država je ta koja bi tu trebala pomoći, no Šuker kao šef HNS-a i veliko ime mora ići od grada do grada i s lokalnim čelnicima osmišljavati planove za izgradnju stadiona, terena s umjetnom travom, i stvarati bolje uvjete za naš pomladak...

No Šuker nije operativac, on je ustvari samo ono za što su ga i postavili, poslušna marioneta. Našim nogometom i dalje “harače” Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, ljudi koji se u sudnicama već osjećaju kao u vlastitom dnevnom boravku. A kad smo već kod Vrbanovića, on je i dalje izvršni direktor HNS-a. Nažalost, nema morala kao 2015. godine šef Njemačkog saveza Wolfgang Niersbach, koji je odmah dao ostavku na svoju funkciju kada je izbila afera da je Njemačka kupila domaćinstvo SP-a. Iako Niersbach te 2002., kada su se navodno kupovali glasovi, uopće nije radio u savezu.

No mi smo svjetlosnim godinama daleko od Njemačke pa Mamića, Vrbanovića, Šukera i njihove poslušnike ne zabrinjava činjenica da nas šef Fife Infantino smatra najkorumpiranijom europskom članicom. Njima je samo bitno da od ovakvog hrvatskog nogometa i dalje nastave odlično zarađivati.

I zato, dok na čelo HNS-a ne dođu neki bolji, pošteniji ljudi, ništa se neće promijeniti.

Mnogi na tom čelnom mjestu u budućnosti vide bivšeg kapetana kockastih i igrača bez mrlje u karijeri Darija Šimića, koji već ima program kako podignuti hrvatski nogomet i u njega vratiti ono najbitnije – poštenje. No i on je zasad svjestan da protiv ovako organizirane družine nema nikakve šanse. Ali, možda se to jednom promijeni...

Komentara 37

IL
ilijan
09:04 29.06.2017.

Pa koga je briga, da nije slučajno torcidu...

SE
senior
09:07 29.06.2017.

Mamić je zaposlenik GNK Dinama i vodi prvenstveno brigu o svom klubu. Vidim da Lediskom ne smeta briga Hajduka za svoje neposredno okružje. Sve su poduzeli da iz prve lige ispadnu Zadar, Šibenik i Split. Cijela dalmacija spala na Hajduka i sada što bi slavonci rekli neka uživaju kao šljiva u go.

DR
draxy
09:09 29.06.2017.

O cemu ti pises?Mizerne place nogometasa?Prestanite vise pisati protiv nogometa u vremenu kada je HNL napokon postao neizvjestan i ne zna se prvak unaprijed.Kada bi barem obrazovanje i gospodarstvo RH bilo u europskim okvirima rangirano kao nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije