Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKLJUČENJA Težak je sudački posao

Sudac je odlučio: Dečko, napuštaš igru

11.11.2008.
u 08:36

Kako u svemu u životu, tako i u nogometu postoje nagrade i kazne. I dok nagrade dolaze u obliku raznoraznih priznanja, osvojenih trofeja ili velikih pobjeda, kazne se manifestiraju u nesretnim porazima, ali puno češće u crvenim kartonima.

Igrači su kroz povijest zaista znali zaraditi isključenja na najmaštovitije načine koje možete zamisliti. Bilo je tu svega. Od grubih i neopreznih startova, obračuna s navijačima, svađanja sa sucima, simuliranja, pljuvanja, skidanja dresa i još mnogo drugih. Neka od njih su opravdana, a neka nisu. Ponekad je sudac u pravu, a ponekad igrač. Nije sudački posao jednostavan. Potrebno je svaki put donijeti ispravnu odluku. I dok im igrači poput Zidanea olakšavaju posao ispadima za koje bi im svatko tko ima imalo razuma dao crveni karton, ima i onih koji se nakon isključenja s pravom čude i pitaju "zašto baš ja?".

U sljedećoj kompilaciji se ipak nalazi deset nogometaša od kojih je velika većina kriva, dok ih ima nekoliko čiji anđeoski izraz lica pokušava suca uvjeriti u onu dobro poznatu mantru, tako često viđenu u zatvorskim filmovima, a glasi nekako ovako:
- Nisam kriv!

Vi samo procijenite jesu li zaslužili kartone ili ne, a u nastavku pogledajte jednog od budućih kandidata za Top 10. Iako momčić na videu nije pocrvenio, možda je trebao. Ako ništa drugo, kako bi ga se naučilo da u budućnosti zaboravi na bilo kakve fizičke obračune.

A ako već dođe do najgorega, onda je važno imati kolegijalne suigrače koji će se pobrinuti da taj crveni karton nestane. U nevolji se poznaju pravi prijatelji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije