Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUBITAK ZA SPORT

Stradali Irac je bio jedan od najboljih vozača u svijetu, lani je u Hrvatskoj bio korak do postolja

Poznati irski reli prvak Craig Breen poginuo na WRC treningu kod Lobora, arhivske fotografije
Matija Habljak/PIXSELL
13.04.2023.
u 17:01

Jedino što nije uspio ostvariti je najgornja stepenica postolja, a mnogi reli analitičari su isticali kako je Breen jedan od najboljih WRC vozača u povijesti koji nije uspio pobijediti u utrci

Momčad Hyundai Motorsport potvrdila je kako je u nesreći u Hrvatskoj, točnije u Loboru prilikom trening vožnje pred nastup na Croatia Rallyju poginuo njezin vozač Irac Craig Breen (33).

"Hyundai Motorsport duboko ožalošćen potvrđuje kako je vozač Craig Breen anas izgubio život u nesreći tijekom testiranja za nastup na Croatia Rallyju. Suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u nesreći koja se dogodila netom nakon podneva. Hyundai Motorsport nema namjeru detaljnije komentirati ovu nesreću", objavila je momčad preminulog irskog vozača.

Breen je bio jedan od najboljih reli vozača na svijetu. U sklopu najboljih svjetskih reli natjecanja, WRC-a, Irac je nastupao još tamo od 2009. godine, a posebno je odlične rezultate bilježio u posljednje četiri sezone, u kojima je uvijek završavao među 10 najboljih u ukupnom poretku, koji uobičajeno na kraju sezone sadržava između 35 i 40 vozača.

Tijekom svoje WRC karijere Breen je imao iznimno impresivne rezultate na utrkama unutar WRC sezone. Čak devet puta završavao na postolju u utrkama, ostvarivši šest drugih mjesta i tri treća mjesta. Posljednje postolje ostvario je na posljednjoj reli utrci prije dolaska u Hrvatsku, u Švedskoj gdje je bio drugi, iza Otta Tanaka.

Jedino što nije uspio ostvariti je najgornja stepenica postolja, a mnogi reli analitičari su isticali kako je Breen jedan od najboljih WRC vozača u povijesti koji nije uspio pobijediti u utrci. 

I u Hrvatskoj je Irac imao zapažene rezultate. Na debiju Croatia Rallyja je ostvario osmo mjesto, dok je prošle godine ostao na jedan korak od postolja, na četvrtom mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije